Antena LIVE

Curs valutar

De la 10 miliarde de dolari la zero: cum s-a prăbuşit fondul de crypto Three Arrows Capital. Fondatorii sunt de negăsit. Investitorii își vor banii înapoi

Co-fondatorii fondului de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital sunt de negăsit, în timp ce investitorii vor să îşi recupereze banii, potrivit documentelor depuse recent în instanţă la New York, transmite CNBC, potrivit news.ro.

De la 13.07.2022, 12:03
WhatsApp
Fondatorii sunt de negăsit. Investitorii își vor banii înapoi Shutterstock - foto ilustrativ

Avocaţii care îi reprezintă pe creditori spun că locaţia fizică a lui Zhu Su şi Kyle Davies, care au lansat Three Arrows în 2012, ”este în prezent necunoscută”, înaintea unei audieri care era programată marţi pentru a discuta următorii paşi în procesul de lichidare.

Documentele, depuse vineri seara, susţin, de asemenea, că fondatorii nu au început încă să coopereze cu procesul de lichidare ”în nicio manieră semnificativă”.

Luni, avocaţii au cerut instanţei să păstreze anonimatul identităţii creditorilor. Zhu şi Davies nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Three Arrows, cunoscut şi sub numele de 3AC, a gestionat active de aproximativ 10 miliarde de dolari chiar recent, în martie.

La 1 iulie, firma a solicitat protecţia împotriva falimentului faţă de creditorii americani din Districtul de Sud din New York, după ce o scădere a criptomonedelor şi prăbuşirea proiectului stablecoin terraUSD (UST) i-au şters activele.

Pe acelaşi subiect

Co-fondatorii fondului de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital sunt de negăsit

Înainte de declararea falimentului, o instanţă din Insulele Virgine Britanice a ordonat lichidarea fondului asediat pentru a-şi plăti datoriile. Acum, 3AC se află în instanţa de faliment, înfruntând creditori furioşi care îşi doresc banii înapoi. Firma globală de consultanţă Teneo a fost angajată pentru a ajuta la gestionarea lichidării, începând cu încercarea de a determina ce a mai rămas.

Potrivit documentelor de vineri, Zhu şi Davies, ambii foşti traderi pentru Credit Suisse, au participat săptămâna trecută la o discuţie introductivă pe Zoom, pentru a vorbi despre paşii de bază pentru a-şi păstra activele.

Niciunul dintre fondatori nu şi-a pornit aplicaţia şi ambii au rămas muţi pe toată durata, dialogul fiind condus prin consiliere. Avocaţii lor au spus la acea vreme că ”au intenţionat să coopereze”.

În timpul întâlnirii, reprezentanţii care au ajutat la facilitarea lichidării au solicitat acces imediat la birourile 3AC şi la informaţii legate de conturile lor bancare şi portofelele digitale. De vineri, acel acces nu a fost acordat, se arată în dosar.

Când lichidatorii fondului au ajuns anterior la biroul 3AC din Singapore, la sfârşitul lunii iunie, în încercarea de a se întâlni cu fondatorii, ”birourile păreau vacante, cu excepţia unui număr de ecrane de computer inactive”.

Dosarul notează că, în timp ce uşa biroului era încuiată, reprezentanţii puteau vedea corespondenţa nedeschisă adresată lui Three Arrows, care ”părea să fi fost împinsă sub uşă sau sprijinită de uşă”. Vecinii din birourile din jur au spus că au văzut ultima oară oameni în biroul 3AC la începutul lunii iunie. Între timp, creditorii încearcă să stabilească ce active rămân.

Russell Crumpler de la Teneo, care a fost însărcinat să ajute la facilitarea procesului de faliment, a declarat într-o declaraţie sub jurământ că există ”un risc real” ca activele 3AC să dispară ”în lipsa autorităţii imediate de a urmări descoperirea”.

”Acest risc este sporit deoarece o parte substanţială din activele debitorului sunt formate din numerar şi active digitale, cum ar fi criptomonede şi jetoane nefungibile, care sunt uşor transferabile”, a spus Crumpler în declaraţia sa.

Există motive pentru o astfel de îngrijorare. Unul dintre NFT-urile 3AC a fost transferat într-un alt portofel cripto, potrivit unui binecunoscut colector şi investitor NFT. În dosarul de vineri, creditorii au cerut instanţei să suspende dreptul 3AC de a transfera sau dispune de orice bun.

Avocaţii cer, de asemenea, ca instanţa să citeze fondatorii sau alte entităţi care ar putea avea informaţii despre activele 3AC. Acestea ar putea include bănci, platforme pentru criptomonede şi alte părţi.

Insolvenţa 3AC a avut deja un impact major asupra pieţei cripto mai largi, deoarece atât de multe instituţii aveau bani implicaţi cu această firmă.

Firma de brokeraj  pentru active digitale Voyager Digital a solicitat protecţia în caz de faliment, după ce 3AC nu a putut să îi returneze cei aproximativ 670 de milioane de dolari, pe care îi împrumutase de la companie.

Firmele de creditare în criptomonede Genesis şi BlockFi din SUA, platforma pentru derivate cripto BitMEX şi platforma de tranzacţionare de criptomonede FTX sunt, de asemenea, afectate de pierderi.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

criptomonede companie cofondatori investitori
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în ciorba falsă de burtă ca să aibă un gust deosebit. Ingredientul...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
De ce nu ar trebui să-ți faci patul imediat după ce te-ai trezit, dimineața
spotmedia.ro
Publicat 19.11.2024
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului 2024. Ce tradiții, obiceiuri și...
A1
Publicat 20.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului...
Redacţia.ro
Publicat 20.11.2024
Unde s-ar fi ascuns milionarul Dorel Tamaș, care a scăpat prin prescriere. El a...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024