Antena Meniu Search
x

Video Bitcoin, scădere dramatică într-o singură zi. Piața criptomonedelor, dată peste cap de inflația din SUA

Un nou cutremur riscă să prăbuşească universul criptomonedelor. La mai puţin de o lună de la eşecul uneia dintre cele mai stabile monede virtuale, miliarde de dolari s-au evaporat, din nou, peste noapte. Valoarea pieţei a scăzut la jumătate faţă de luna trecută, aşa că investitorii au început să îşi retragă banii. 

de Ioana Matei

la 13.06.2022, 21:38

Vezi și

Ioana Matei, reporter Observator: "Se pare că inflația este cea care a speriat investitorii care au început să vândă din portofolii. S-a întâmplat asta începând de vineri, atunci când piața a început să se prăbușească, după ce în Statele Unite a fost anunțată o inflație record de 8,6% - un record al ultimilor doi ani. Acest lucru ar putea aduce, inclusiv, creșterea dobânzilor. Așa se face că s-au evaporat peste 150 de miliarde de dolari peste noapte din conturile de crypto."

Bitcoin, scădere dramatică în doar o singură zi

"Bitcoin a ajuns la o valoare sub 23.000 de dolari astăzi, o scădere cu 18% față de ieri, dar și cu peste 65% față de maximul istoric pe care l-a atins în noiembrie 2021, atunci când valora peste 68.000 de dolari. În același timp, ethereum a ajuns la 1.200 de dolari, cu 20% mai puțin decât ieri. Și EGLD, moneda blochain-ului românesc Elrond valorează astăzi sub 40 de dolari, în scădere tot cu 20%, la fel ca multe dintre monedele populare din piața crypto. În aceste condiții, există platforme de tranzacționare care au blocat complet tranzacțiile, nu doar retragerile de bani, ci și transferurile între conturi, în speranța că vor limita astfel pierderile și vor evita insolvența pe această piață extrem de volatilă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Bitcoin, scădere dramatică într-o singură zi. Piața criptomonedelor, dată peste cap de inflația din SUA