Antena LIVE

Curs valutar

”Rușii m-au forțat să îngrop două femei în cimitir”. O tabără abandonată într-o pădure de lângă Kiev dezvăluie ororile invaziei ruse

O echipă CNN însoţită de militari ucraineni a filmat o tabără abandonată de soldaţii ruşi, instalată într-o pădure din apropiere de Kiev. Soldaţii ucraineni care au patrulat-o după retragerea armatei lui Putin spun că ce au lăsat în urmă aici forţele ruse arată că nu erau "nici disciplinate, nici foarte confortabile", relatează CNNRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 56 LIVE TEXT

De la 20.04.2022, 13:29
WhatsApp
O tabără militară abandonată de ruşi într-o pădure de lângă Kiev dezvăluie ororile invaziei ruse CNN

La începutul invaziei ruse în Ucraina, când armata lui Putin încerca să cucerească Kievul, în jur 6.000 de pușcași marini ruşi și-au instalat timp de o lună o tabără uriaşă într-o pădure de pini de lângă capitală. Aici au stat pe ploaie, zăpadă și temperaturi care au scăzut la -12 grade Celsius.

Tabără includea un post principal de comandă și un cartier general. De aici și de pe un câmp din apropiere armata rusă a lansat atacuri asupra Kievului, Hostomelului și orașului Bucha, relatează CNN.  "Aici au luat decizii privind desfășurarea de acțiuni, direcții ale ofensivei, tactici de acțiune și așa mai departe”, a declarat un ofițer al forțelor speciale ucrainene pentru CNN. 

Echipa CNN a filmat șanțuri uriașe, unde ruşii au tras rachete GRAD de pe un câmp situat la 40 de kilometri de capitală. Ruşii au lăsat în urmă discuri de la rachetele GRAD lansate și cutii de muniție. Forțele ruse au construit buncăre în pământ, posturi de comandă, depozite de muniție și linii de comunicație folosind copaci și lemn din pădure.

Au dormit în adăposturi subterane, acoperite cu crengi și cutii de la lansatoare de rachete GRAD BM-21 și artilerie. Fiecare dintre gropile săpate în pământ în pădure erau conectate între ele cu cabluri negre pentru comunicare.

Pe acelaşi subiect

Pădurea este plină de recipiente de mâncare cu însemnele armatei ruse. Un membru al forțelor speciale a descoperit un carneţel udat lăsat în urmă, care conținea instrucțiuni de la o misiune anterioară din Azerbaidjan. La fața locului a fost descoperit și un manual rusesc cu instrucțiuni pentru camuflaj, împreună cu îmbrăcăminte și încălţăminte.

Militar ucrainean: "Ruşii nu luptă calitativ, ci cantitativ"

Un ofiţer din armata ucraineană a reacţionat spunând pentru CNN că "ruşii nu luptă calitativ şi cantitativ", arătând dimensiunea taberei.  "Nu îi consideră oameni pe soldați, pentru ei sunt carne de tun, produse de care se pot dispensa. Tactica armatei ruse seamănă poate cu cea din Evul Mediu, când au cucerit nu prin pricepere, ci prin cantitate", a comentat el.

Resturile de echipamente militare, îmbrăcăminte și fortificații nu sunt singurele lucruri lăsate de ruși în urmă. Potrivit localnicilor și a unui preot care au stat de vorbă cu CNN, soldații ruși au năvălit în satele din apropiere, au intrat case și au terorizat locuitorii cu care au intrat în contact. Localităţile respective sunt acum bântuite de tortura şi umilinţele armatei ruse precum şi de morminte săpate în fugă, la de mică adâncime.

Vitaliy Chernysh, un bărbat din satul Zdvyzhivka, de la periferia Kievului, a povestit că mergea cu bicicleta când a fost capturat de forțele ruse, care ”vânau naziști”. Ruşii l-au ținut aproape 24 de ore. ”M-au legat la ochi și cu mâinile la spate. Împuşcau”, a spus el pentru CNN.

Chernysh a povestit că a fost închis într-o magazie după ce a fost forțat să meargă pe un câmp minat. Soldații ruși l-au ameninţat că-l stropesc cu benzină și că îl vor duce la un crematoriu. Apoi au tras cu armele pe lângă corpul său în timp ce era legat la ochi și l-au întrebat ce ultimă dorință are. 

"Am fost lovit la brațe și la picioare, sub talie. Vânătăile rămân. Am crezut că mi-au rupt piciorul, șchiopătam. Dar slavă Domnului sunt în viață și sunt bine”, spune el. Chernysh a supraviețuit, dar alți localnici nu au fost la fel de norocoși, au fost uciși după ce au fost torturați de soldații care veneau din tabăra din pădure.

Preot: ”Rușii m-au forțat să îngrop două femei în cimitir”

Vasiliy Benca, un preot din satul Zdvyzhivka, a povestit pentru CNN că soldați, tancuri și mașini blindate au rămas în sat timp de o lună. Oamenilor le era frică să iasă din beciuri, a spus el. Preotul a povestit că atunci când a ieșit în sfârșit afară a găsit în grădină cinci bărbați ale căror trupuri fuseseră mutilate, alți doi erau în pădure. ”Rușii mi-au cerut, m-au forțat, să îngrop două femei în cimitir”, a spus Benca pentru CNN.

Dmitry Nekazakov a stat 20 de nopți ascuns în beciul casei lui din Hostomel, apoi a fugit când rușii i-au atacat localitatea. S-a întors acum și spune că își amintește toate cadavrele pe lângă care a trecut cu mașina când a plecat. Bărbatul mărturisește că regretă că nu a putut face nimic.

Nekazakov le-a spus celor de la CNN că-l urăște pe președintele rus Vladimir Putin și pe soldații care i-au devastat orașul natal. "Simt doar ură. Nu ne-am fi gândit sute de ani că acest lucru s-ar putea întâmpla. Nu-l putem ierta cât trăim”, a mărturisit el, privind mormintele celor care au murit.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

kiev tabara
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024