Antena Meniu Search
x

O dronă a filmat sute de morminte noi la Irpin. 269 de cadavre, examinate de poliție. Imagini tulburătoare

Imagini tulburătoare au fost surprinse cu o dronă la Irpin pe 18 aprilie. Într-un cimitir de la marginea orașului, zeci de morminte noi au fost săpate și acoperite cu coroane de flori. Război Rusia - Ucraina, ziua 56 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 11:42

Vezi și

Sute de morminte au aparut in Irpin, un oraș situat la nord-vest de Kiev, care a fost scena unor lupte aprige și ținta a numeroase atacuri din partea forțelor ruse. Videoclipul filmat cu o dronă pe 18 aprilie și publicat de agenția turcă Anadolu este cutremurător.

O familie care a îngropat aici o rudă pe 18 aprilie a spus că victima a fost ucisă de forțele ruse când acestea au ocupat orașul. De la retragerea soldaților lui Putin din orașele și satele din jurul capitalei Kiev, trupele ucrainene au arătat jurnaliștilor cadavre, despre care spun că sunt civili uciși de forțele ruse, case distruse și mașini arse.

Poliția spune că 269 de cadavre au fost recuperate în Irpin

Reporterii Reuters au văzut cel puțin trei rânduri noi de morminte la Irpind, majoritatea având trecută pe cruci data morții după 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina. Anchetatorii ucraineni au examinat 269 de cadavre în Irpin de când orașul este din nou controlat de ucraineni, a declarat luni un oficial de poliție, în timp ce muncitorii săpau morminte noi la periferia orașului care avea o populație de aproximativ 62.000 de locuitori înainte de război, scrie Reuters.

Oficialii încearcă să determine cauza morții pentru multe dintre victime. Fotografiile făcute de autorități arată rămășițe umane grav carbonizate. Un oficial din poliție a spus pentru Reuters că au fost inspectate șapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împușcați civili, fără a oferi detalii suplimentare. Rusia neagă că a vizat civili și a respins acuzațiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate din Ucraina.

Rusia numește războiul din Ucraina o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare. Occidentul și Ucraina îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin de agresiune neprovocată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O dronă a filmat sute de morminte noi la Irpin. 269 de cadavre, examinate de poliție. Imagini tulburătoare