Antena Meniu Search
x

Video "Măcelarii" din Bucha, decorați de Vladimir Putin. Puşcaşii Motorizaţi au fost premiaţi pentru "eroism, hotărâre şi curaj"

Vladimir Putin a decorat pentru eroism brigada care ar fi comis masacrul de la Bucha. Puşcaşii Motorizaţi au fost premiaţi astfel pentru "eroism, tenacitate, hotărâre şi curaj". Mai mult, liderul de la Kremlin consideră masacrul ca fiind rezultatul unor acţiuni abile şi decisive. În plus, soldaţii ruşi au demonstrat un nivel înalt de profesionalism. Război Rusia - Ucraina, ziua 55 LIVE TEXT

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 19.04.2022, 11:10

Sursa: Getty / Twitter / Profimedia Vezi și

Totuşi, Kremlunul nu a indicat unde se află sau unde au fost dislocate trupele Brigăzii 64 şi nici ce misiuni au mai executat. Ucraina a acuzat armata rusă şi - în special - brigada de puşcaşi motorizaţi că au ucis sute de locuitori din Bucha, după care ori i-au abandonat pe străzi, ori i-au aruncat în gropi comune. Rusia a negat această acuzaţie şi susţine că masacrul a fost organizat de autorităţile de la Kiev şi de mass-media occidentală. Sau, mai grav, masacrul de la Bucha ar fi fost comis de trupele ucrainene, tocmai pentru a învinovăţi Moscova. 

Cine sunt soldații ruși din spatele masacrului de la Bucha: o unitate de artilerie din estul Siberiei

Responsabili pentru masacrul care a avut loc în Bucha ar fi unitatea 51460, a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse și locotenent-colonelul rus Omurekov Azatbek Asanbekovich, potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au difuzat luni datele personale ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucha din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar. Lista corespunde soldaţilor din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a sute civili în oraşul Bucha. 

Brigada a sosit în Ucraina din satul Knyaze-Volkonskoye, regiunea Habarovsk, de la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord. Unitatea 51460 a fost staționată în Bucha, o confirmă și activiștii de la proiectul InformNapalm, care au publicat și ei datele personale ale comandantului și ale ”soldaților săi asasini și violatori”. În imaginile postate online, câțiva soldați ai batalionului flutură un steag al republicii Sacha - sau Yakutia - care se află în estul Siberiei. „Am reușit să găsim și adresa de domiciliu a călăului rus”, au scris activiștii InformNapalm, dezvăluind adresa acestuia de email - din care s-a dedus că Omurbekov are 40 de ani - și numărul său de telefon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » "Măcelarii" din Bucha, decorați de Vladimir Putin. Puşcaşii Motorizaţi au fost premiaţi pentru "eroism, hotărâre şi curaj"