Antena LIVE

Curs valutar

Evgheni Prigojin s-a filmat la Bahmut lângă sicriele unui american şi unui turc, acoperite de steaguri: "Așa îl vom preda Statelor Unite ale Americii"

Război în Ucraina. Şeful Grupului Wagner a publicat joi o înregistrare video cu un schimb de prizonieri între ucraineni şi ruşi. Evgheni Prigojin a publicat inclusiv imagini cu transferul cadavrelor a doi '"mercenari" străini un american, Nicholas Meimer, şi un turc. Cei doi au fost înapoiaţi ucrainenilor în sicrie acoperite cu steagurile ţărilor lor. 

De la 26.05.2023, 14:09
WhatsApp
Vezi și:

Șeful grupului paramilitar rus Wagner a declarat joi pentru CNN că a predat Ucrainei cadavrul lui Nicholas Maimer, un fost soldat din forțele speciale ale armatei americane, ucis în bătălia de la Bahmut. Întrebat de CNN dacă Grupul Wagner a returnat cadavrul sergentului Maimer, așa cum a promis săptămâna trecută, Prigojin a răspuns: "Astăzi (joi) la ora 15:00, am predat trupul americanului Nicholas Maimer părții ucrainene."

Cine este soldatul american ucis la Bahmut

Nicholas Maimer se afla într-o clădire din Bahmut care s-a prăbușit după ce a fost lovită de artilerie, potrivit locotenentului american Perry Blackburn. Acesta, la fel ca Nicholas Maimer, este un soldat pensionat, este fondatorul organizației non-profit AFGFree şi lucra în Ucraina. Ucrainenii care luptau cu Maimer credeau că acesta fie a fost prins în clădirea prăbușită, fie ucis de artilerie rusă, a declarat Blackburn. CNN nu a putut verifica în mod independent detaliile morții lui Maimer.

O filmare publicată pe Telegram de serviciul de presă al lui Prigojin îl arată pe șeful Wagner stând lângă două sicrie, unul acoperit cu un steag american și unul cu un steagul turc. "Americanul a murit în luptă în "Cuib" (n.r. una dintre ultimele zone controlate de ucraineni în vestul Bahmutului)", a spus Prigojin. Al doilea sicriu conținea cadavrul unui cetățean turc care se afla în Bahmut împreună cu partenera sa.

Pe acelaşi subiect

"Au fost găsiţi sub ruinele unei clădiri, sau mai exact el și documentele lui. Când ucrainenii s-au retras, au aruncat în aer clădirea, iar cei doi au murit sub clădirea distrusă. Nu am reușit să o scoatem afară pe ea, dar l-am scos pe el și îl vom înapoia patriei sale", a spus Prigojin despre cetățenii turci. CNN nu a putut verifica independent unde sau data la care au fost filmate imaginile.

Cartierul General de Coordonare al Ucrainei pentru Tratarea Prizonierilor de Război a confirmat pentru CNN că trupul lui Maimer, împreună cu cadavrul unui cetățean turc, au fost returnaţi în Ucraina joi în timpul unui schimb de prizonieri.

Prigojin ar fi prezentat cadavrul lui Nicholas Maimer într-o altă fimare, publicată săptămâna trecută. Într-un clip realizat de un blogger militar pro-Kremlin, Alexander Simonov, în care spunea că "avansăm către pozițiile Wagner în regiunile vestice din Artyomovsk (n.r. numele rusesc pentru Bahmut), Prigojin apare inspectând un cadavru şi documentele sale de identificare.

"Așa că îl vom preda Statelor Unite ale Americii, îl vom pune într-un sicriu, îl vom acoperi cu steagul american cu respect pentru că nu a murit în patul lui ca bunic, ci a murit în război. Şi cel mai probabil o (moarte) demnă, nu?", spunea atunci Prigojin. O rudă a lui Maimer a confirmat că cadavrul din filmare era cel al lui Maimer.

"Interpretez aceste imagini ca începutul campaniei internaționale de PR a lui Prigojin. Adică, uite, sunt un om normal, îi respect pe cei căzuți în luptă, aici sunt trupurile lor, în sicrie, cu steaguri. Puteți face afaceri cu mine, sunt omul potrivit. Și fără a ţipa despre negri şi porci" a comentat pe Twitter rusul Maxim Mironov, profesor de economie, stabilit în Madrid.

Peste 100 de ucraineni eliberaţi în urma unui schimb de prizonieri

Un număr de 106 soldaţi ucraineni au fost eliberaţi în urma unui nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski în noaptea de joi spre vineri. "Este foarte important că nu exista nicio informaţie despre mulţi dintre cei 106 - erau consideraţi dispăruţi", a declarat Zelenski în discursul său din timpul nopţii. "Dar i-am găsit. I-am adus înapoi acasă", a adăugat el. Soldaţii luptaseră în regiunea Bahmut. Printre ei erau ofiţeri, soldaţi şi sergenţi, a spus Zelenski.

El şi-a exprimat recunoştinţa faţă de soldaţii ucraineni, care s-au asigurat că Ucraina "are un fond de schimb adecvat". "Toată lumea de pe linia frontului trebuie să-şi amintească acest lucru: cu cât luăm mai mulţi prizonieri de război ruşi, cu atât mai mulţi dintre oamenii noştri se vor întoarce", a afirmat şeful statului ucrainean. Zelenski nu a furnizat informaţii privind câţi ruşi au fost eliberaţi în urma acestui schimb. Nici ruşii nu au oferit detalii până în prezent. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

razboi ucraina rusia ucraina bahmut evgheni prigojin
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o...
Fanatik.ro
Publicat 17.10.2024
Avertisment de la Washington: După Ucraina, Putin va invada Republica Moldova....
spotmedia.ro
Publicat 17.10.2024
O bază aeriană NATO din Europa de Est va găzdui avioane de luptă cu capacitate...
spotmedia.ro
Publicat 16.10.2024
Câștigători Asia Express 2024 | Cum au triumfat Nicolai Tand și Sorin Brotnei...
Gandul
Publicat 17.10.2024
Cine a fost Yahya Sinwar, liderul Hamas, pe care Israelul l-a numit „un om mort...
Adevărul
Publicat 17.10.2024
Care au fost ultimele clipe din viața lui Liam Payne. Ce ar fi făcut în camera...
A1
Publicat 17.10.2024
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2024. Racii se îndrăgostesc. Află ce se...
CaTine
Publicat 17.10.2024
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins...
spynews.ro
Publicat 17.10.2024
Eduard Novak e scandalizat: „Contabila ia 162.000 de euro, mai mult decât David...
GSP
Publicat 16.10.2024
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al...
Click.ro
Publicat 17.10.2024
Când va fi „pensionat” Windows 10. După această dată, utilizatorii trebuie...
Useit
Publicat 17.10.2024
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și...
Redacţia.ro
Publicat 17.10.2024
Director de fabrică din Sălaj, apropiat al grupării liberale conduse de Lucian...
libertatea.ro
Publicat 17.10.2024
Tyla a purtat o costumație de înger la Victoria’s Secret Fashion Show 2024....
ZU
Publicat 17.10.2024
Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged...
Hello taste
Publicat 17.10.2024
Sindromul ochilor uscați în sarcină: cauze și tratament
Deparinti
Publicat 17.10.2024
Cum este să fii avocat în România. Dezvăluiri de culise: „Se...
ziare.com
Publicat 17.10.2024
Paulina Mercado își anunță retragerea temporară din televiziune. Iubita lui...
Happy
Publicat 17.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cum te poate ajuta apa infuzată. Ce este și ce arome îi poți adăuga
Medicool
Publicat 17.10.2024
Ion Ţiriac, prins la volan cu 340 km/oră de poliţie şi trimis spre judecată....
orangesport.ro
Publicat 14.10.2024