Antena Meniu Search
x

Video Peste 100 de soldaţi capturaţi la Bahmut, redaţi Ucrainei. Kievul nu a dezvăluit ce a oferit în schimbul lor. Între timp, Rusia continuă bombardamentele

Război în Ucraina. Mercenarii Wagner lasă locul armatei ruse în Bahmut. Evgheni Prigojin, comandantul lor, anunţase sâmbătă că are controlul complet asupra oraşului. Ucrainenii susţin că încă au un cartier şi că avansează pe flancuri. Între timp, Rusia a început să mute arme nucleare în Belarus, iar la Moscova, Putin s-a întâlnit cu liderii din Azerbaidjan şi Armenia. Subiectul principal al discuţiilor a fost soarta unui teritoriu râvnit de ambele naţiuni. 

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 08:47

Vezi și

Evgheni Prigojin, şeful mercenarilor Wagner, a ameninţat de mai multe ori în ultimele luni că îşi ia oamenii şi pleacă din Bahmut. Nu a făcut-o însă până nu a considerat că şi-a dus bătălia până la capăt şi a cucerit simbolul rezistenţei ucrainene.

Evgheni Prigojin: Ne retragem unităţile din Bahmut astăzi. Este ora 5, 25 mai. Până pe 1 iunie, partea principală va fi relocată în taberele retrase. Predăm poziţiile militare, muniţia, totul, inclusiv raţiile de mâncare armatei.

106 prizonieri de război capturaţi la Bahmut s-au întors ieri acasă. Ucraina nu a spus ce a oferit în schimbul lor. Ruşii continuă atacurile aeriene, Kievul a fost bombardat pentru a douăsprezecea oară luna aceasta, dar ucrainenii susţin că au interceptat toate dronele inamice.

Rusia a semnat un acord cu Belarusul, pentru a stoca arme nucleare non-strategice. Iar potrivit unor declaraţii neoficiale, pregăteşte trupe pe care să le trimită în Belgorod, regiunea de la graniţa cu Ucraina atacată de cele două grupări care i se opun lui Vladimir Putin. Mişcările de rezistenţă susţin că au controlat, la un moment dat, 42 de kilometri pătraţi din interiorul Rusiei ca test, sa vadă ce pot şi anunţă că se vor întoarce.

Pe acelaşi subiect

Denis Nikitin, comandantul corpului de combatanţi ruşi: Am reuşit să punem mâna pe AK-uri şi era o situaţie la limita legii, pentru că eram cu toţii voluntari. Deci, mai târziu, când comandanţii armatei ucrainene au aflat că aceşti voluntari ruşi luptă în acest război, ne-au susţinut.

Rezistenţa rusă spune, însă, că toate deciziile pe care le ia în Belgorod îi aparţin în totalitate. Şi Ucraina continuă să transmită că nu are nicio implicare în atacurile de pe teritoriul Rusiei, lucru contrazis totuşi de un raport al americanilor.

Putin s-a întâlnit cu liderii "prieteni" la Moscova

La Moscova, Vladimir Putin s-a întâlnit cu preşedintele Azerbaidjanului şi cu prim-ministrul Armeniei pentru a discuta despre situaţia din Nagorno-Karabakh. După mai bine de 30 de ani de conflict, un acord de pace pare acum posibil.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: În general, eu cred că, în ciuda tuturor dificultăţilor şi problemelor, care sunt destul de multe, situaţia se dezvoltă în direcţia unui aranjament.

Întrunirea celor trei nu a fost însă lipsită de discuţii în contradictoriu. Situaţia coridorului Lachin, care leagă Armenia de Nagorno-Karabakh, a dus la minute întregi de ceartă între cei doi lideri străini chiar în faţa lui Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Peste 100 de soldaţi capturaţi la Bahmut, redaţi Ucrainei. Kievul nu a dezvăluit ce a oferit în schimbul lor. Între timp, Rusia continuă bombardamentele