Antena LIVE

Curs valutar

Serghei Lavrov a sfidat ONU. A venit târziu şi a fugit ca să nu audă cum e condamnată Rusia. Kuleba: "Diplomaţii ruşi fug la fel de repede ca soldaţii ruşi"

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sosit cu întârziere la întâlnirea de la ONU și a plecat imediat ce s-a adresat consiliului timp de 20 de minute. A negat că Rusia a comis crime de război și a dat vina pe Ucraina și pe susținătorii săi occidentali pentru conflict. Lavrov a părăsit imediat ședința Consiliului de Securitate al ONU, în timp ce ministrul britanic de Externe James Cleverly acuza Rusia de minciună.  "Observ că diplomații ruși fug aproape la fel de repede ca soldații ruși" a reacţionat Dmitro Kuleba.

De la 23.09.2022, 12:12
WhatsApp
Serghei Lavrov a sfidat ONU. A venit târziu şi a fugit ca să nu audă cum e condamnată Rusia: Kuleba: "Diplomaţii ruşi fug la fel de repede ca soldaţii ruşi" Profimedia

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a părăsit o ședință a consiliului de securitate al ONU după ce a acuzat Occidentul că înarmează Ucraina cu unicul obiectiv de a slăbi Rusia, iar astfel SUA şi Europa devin parte în conflict.  Lavrov a întârziat aproape 90 de minute la ședința consiliului de securitate și a părăsit sala imediat ce a terminat de vorbit. Ministrul de externe al Marii Britanii, James Cleverly, care s-a adresat consiliului după Lavrov, a declarat că ţara sa va sprijini Ucraina cât va fi nevoie.

James Cleverly a transmis că Rusia încercă să "arunce vina pe cei care impun sancțiun" și că "în fiecare zi, consecințele devastatoare ale invaziei ruse devin tot mai clare”. Oficialul britanic a trimis săgeţi şi către Lavrov: "A părăsit sala, nu sunt surprins. Nu cred că domnul Lavrov vrea să audă condamnarea colectivă a acestui consiliu."

O reacţie ironică după plecarea lui Lavrov a avut şi ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba: "Observ că diplomații ruși fug aproape la fel de repede ca soldații ruși.” La reuniunea Consiliului de Securitate al ONU au mai fost prezenţi şi omologii săi ce reprezintă principalele puteri ale lumii, inclusiv secretarul american de stat Antony Blinken. 

Şeful diplomaţiei ruse nu a făcut în intervenţia sa nicio menţiune despre decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele ce participă la agresiunea începută în februarie contra Ucrainei, dar a criticat dur sprijinul militar pe care SUA, Marea Britanie şi state membre ale UE îl oferă Kievului.

Pe acelaşi subiect

"Această politică presupune o participare directă a Occidentului în conflict şi îl transformă în parte a conflictului", a insistat şeful diplomaţiei ruse. Conform acestuia, în Ucraina trupele ruse se confruntă "nu doar cu formaţiunile neonaziste ale regimului de la Kiev, ci şi cu maşinăria militară a Occidentului colectiv". Mai mult, Lavrov a acuzat Kievul de "tactici teroriste", precum folosirea populaţiei civile ca "scuturi umane", şi a estimat că Ucraina a devenit sub conducerea preşedintelui Volodimir Zelenski un "stat complet totalitar".

În acest timp, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat împotriva convenirii unui armistiţiu între Rusia şi Ucraina, motivând că singura opţiune pentru ca acest război să se încheie este ca Rusia să pună capăt invaziei. Ea a făcut această afirmaţie într-un discurs susţinut la Universitatea Princeton, unde a venit în cadrul programului său stabilit cu ocazia prezenţei în SUA la Adunarea Generală a ONU.

"Ştiu că unii cer o încetare a focului, dar realitatea este că dacă Rusia încetează să lupte, nu va mai fi război în Ucraina. Dar dacă Ucraina încetează să lupte, nu va mai exista Ucraina", a apreciat Ursula von der Leyen, adăugând că armata ucraineană a făcut "progrese impresionante, eliberând multe sate şi oraşe", iar "aceasta necesită consolidare".

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

onu rusia serghei lavrov ucraina
Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025