Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului
Cel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat spectaculos în ultimii ani şi a ajuns să fie o operă de artă. Cofetarii spun că piesa de rezistenţă pentru un desert memorabil rămâne ciocolata.
De Redactia Observator la 26.11.2019, 21:55Cel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat spectaculos în ultimii ani şi a ajuns să fie o operă de artă. Cofetarii spun că piesa de rezistenţă pentru un desert memorabil rămâne ciocolata.
Pentru un desert spectaculos, Andrada a lucrat mai bine de trei ore. De la blat, la cremă şi până la ornat, niciun detaliu nu a fost lăsat la voia întâmplării.
Andrada Berceanu, proprietara unei cofetării: Tortul nostru de ciocolată este gata. E un tort surpriză. Îl oferim astăzi în cofetăria noastră cu ocazia zile internaţionale a tortului
Desertul oferit cadou a ajuns la o clientă fidelă care a făcut astăzi cea de-a 26-a comandă.
Andrada Berceanu, proprietara unei cofetării: Cele mai căutate torturi sunt cele cu ciocolată. Românii preferă ciocolata albă şi ciocolata cu lapte. Există şi clienţi care caută torturile cu fructe. Gusturile sunt foarte împărţite
Pentru un tort cu ciocolată, preţul porneşte de la 80 de lei kilogramul. În cazul celui cu fructe, de la 70 de lei.
La o cofetărie din Piteşti, torturile sunt în ton cu anotimpul.
În multe prăjituri, zahărul este înlocuit cu sirop de arţar sau miere. Piesa de rezistenţă a rămas însă aceeaşi: ciocolata.
Raluca Margalina, cofetar: Torturile au evoluat de la cele tradiţionale. Avem tortul clasic cu blat şi cremă, tortul de moussse cu blat piure de fructe şi mousse de ciocolată, de vanilie, de ciocolată albă, în funcţie de preferinţe. Tortul marchează o zi plină de fericire
Istoria tortului datează din cele mai vechi timpuri. Încă de acum două mii de ani, grecii pregăteau deserturi rotunde pe care le îndulceau cu miere.