Antena LIVE
Video

Secretele celor mai buni mici de 1 Mai. Sfaturile bucătarilor pentru cei care încing grătarele în această mini-vacanță

Nu e român care să nu mănânce măcar un mic în perioada asta. Fie că încing grătarele acasă, la iarbă verde sau preferă să meargă la terase, toţi caută gustul perfect al preparatului cu origini turceşti. Pentru asta se folosesc de tot felul de trucuri, de la reţetă, până la tipul de cărbuni sau modul de gătire. Zeci de milioane de mici ar urma să consumăm în această minivacanţă de 1 mai. 

De la 29.04.2023, 21:39

Bucătar: "Avem un mic la 100 de grame. 50% avem carne de porc, 30% avem carne de vită iar 20% carne de oaie. Plus condimentele care sunt numai naturale." 

Reţeta şi proporţiile respectate. Acestea sunt secretele micilor la una din cele mai căutate terase din Popeşti Leordeni, unde clieţii stau la coadă şi câteva zeci de minute pentru a savura mititei. Dar pe lângă ingrediente, şi modul de preparare contează. 

Bucătar: "Îi ţinem la un foc moderat şi începem să-i rotim de 3-4 ori. 10 minute maxim, nu trebuie să-i ţinem nici foarte mult. După cum se vede, foarte zemoşi." 

Marian Ciotoianu, proietarul unei terase: "În jur de 4-5.000. Dacă e nevoie facem şi mai mult. Pentru că îi avem deja la macerat." 

Pe acelaşi subiect

Fiecare bucătar cu trucurile sale

Bucătar: "Trebuie făcuţi de prima dată să fie buni. Apoi prăjiţi la temperatura care trebuie la grătar. Cu mult suflet să faci orice faci. Aceiaşi mici nu ies la fel de buni dacă îi faci pe plită, la fel ca cei pe cărbuni." 

Bucătar: "La carte se spune că micul se întoarce de trei ori. Dar normal, micul se învârte până este gata."

Iar chefii vin cu sfaturi pentru cei care fac grătar acasă în această perioadă. 

Chef Marius Tudosiei: "În materie de tehnică, e foarte important să avem grill ul bine încins. Trebuie să sticlească cărbunii şi abia în momentul ăla să-i punem."

Cum ne dăm seama când micii sunt gata?

Chef Marius Tudosiei: "Ar trebui să fie zemos, bine rumenit. Să fie pufos. Atunci când îl apeşi să îşi revină foarte uşor. Dacă îl apeşi şi rămâne flasc, nu e suficient gătit." 

Cei mai buni mici sunt însă cei care ne plac. Iar gusturile nu se discută. 

"Să aibă carne, bineînţeles. Uşor condimentaţi, uşor săraţi. Trebuie să fie nici prea arşi..numai buni de mâncat."

"Să fie suculenţi. Şi cei mai buni mici sunt din carne de vită şi carne de oaie."

Mădălina Chițac, reporter Observator: "În România se consumă anual între 20 şi 25.000 de tone de mici. Ceea ce înseamnă peste 400 de milioane de mititei. Cei mai mulţi mici îi consumăm în perioada asta, în minivacanţa de 1 Mai. De Ziua Muncii, un român ajunge să mănânce mici cât pentru o lună întreagă." 

Anul acesta micii costă între 5 şi 10 lei, în funcţie de locul în care îi comandăm, cu 25% mai mult faţă de anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

1 mai mici
Întrebarea zilei
Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl...
Fanatik.ro
Publicat 03.05.2024
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care...
Fanatik.ro
Publicat 03.05.2024
Un nou test de sânge poate detecta osteoartrita cu până la opt ani înainte ca...
spotmedia.ro
Publicat 03.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Motivele uciderii lui Corneliu Zelea Codreanu. Cine l-a vrut mort pe liderul legionar
Adevărul
Publicat 03.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne...
CaTine
Publicat 03.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns...
Useit
Publicat 03.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și...
Medicool
Publicat 03.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024