Antena Meniu Search
x

Video Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. "Îi trimitem doar congelaţi, că fac până acolo 2-3 zile"

Sunt mai scumpi decât anul trecut, dar nelipsiţi de pe mesele românilor. De 1 mai, tot micii vor umple grătarele. Pentru că anul trecut au vândut toată marfa, acum, unele fabrici au crescut producţia şi cu 25%. Şi preţurile sunt mai piperate ca până acum. Dar tradiţia e nepreţuită aşa că nouă tone de mici vor lua drumul străinătăţii pentru românii din diaspora. 

de Redactia Observator

la 24.04.2023, 21:02

Vezi și

Într-o fabrică de carne din Suceava se lucrează la foc automat. 25 de tone de carne pentru grătar, dintre care 15, numai de mici, vor fi pregătite pentru mesele 1 mai.

Producţia e cu un sfert mai mare decât anul trecut

Daniela Bordei - Sef Departament Calitate: Cel mai mult se caută micii, ceafa pentru grătar, scăriţa, cârnăciorii pentru grătar. Micii au carne de vită, carne de porc, condimente - sare, piper, usturoi şi bicarbonatul care îi face să cească şi să arate atât de frumoşi. 

Aşa că producătorii s-au adaptat, ne vând toate produsele pentru grătar în aceeaşi caserolă: mici, cârnaţi şi ceafă. Odată cu producţia a crescut şi preţul. Tarifele sunt mai mari, la toate preparatele din carne de porc, cu 10%. Tradiţia de a mânca mici de sărbători e atât de puternică încât românii îi caută oriunde ar fi în lume.

Alexandru Scheul - manager fabrică, pe partea de export: De Paşte am trimis 3 tone în Marea Britanie, 3 tone în Iralnda, în Germania, o tonă şi ceva. Îi trimitem doar congelaţi că fac până acolo 2-3 zile. Anul ăsta cred că o să trimitem 8-9 tone pentru 1 mai.

in magazinele de la noi rafturile s-au golit deja. Clienţii şi-au comandat cu o săptămână înainte caserolele.

Catalina Blanariu - comerciant carmangerie: Micii astăzi i-am terminat deja. A fost cerere mai mare. Ne pregătim pentru zilele următoare cu mai multa marfă. Astăzi am rămas surpinsă că s-a golit la galantar, ce a fost, s-a vândut tot. Deja avem clienţi care au venit şi au făcut comenzi. Mici şi din toate câte puţin. Mulţi clienşi nici nu ne întreabă preţurile. 20 şi 80 de bănuţi kilogramul de mici. 26 de lei cârnăciorii. Ceafa la 36 de lei, marinată. Unii preferă simplă.

Românii nu-şi pun pofta-n cui din cauza scumpirilor

Comerciant: Bugetul este nelimitat. Clar nu vor lipsii mititeii şi cârnăciorii. Gata făcuţi îi luăm de la magazin.

Reporter: Ce nu lipseşte de pe grătar?

Comerciant: Berea! Cred ca asta e la români. Mititei, cârnăciori, pulpe de pui, după preferinţe.

30 de milioane de mici vor sfârâi pe grătarele din ţară, de 1 mai, potrivit estimărilor producătorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. "Îi trimitem doar congelaţi, că fac până acolo 2-3 zile"