Tarantulele de companie, tot mai căutate în România. Cu cât se vinde un pui
Tarantulele, tot mai căutate şi la noi în ţară. Pe site-urile de profil sau pe reţelele de socializare, se vând la liber, cu preţuri destul de piperate. Mare atenţie însă, pe internet sunt scoase la vânzare şi specii care nu pot fi comercializate.
De Redactia Observator la 15.06.2024, 19:25- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
O astfel de tarantulă se vinde deja pe internet. Preţul ei începe de la 350 lei, iar comercianţii spun că există cerere.
Cu cât se vinde un pui de tarantulă
"Cel mai scump exemplar pe care îl avem noi este Zenesis Bride la 400 de euro, iar un pui se vinde cu 600 de lei. Vindem lunar undeva la 20 de tarantule. Avem tot mai mulţi clienţi de la părinţi care vor tarantule pentru copiii lor cât şi la persoane de peste 40 de ani", spune Geanina Orăşanu, comerciant tarantule.
O singură tarantulă crescută în captivitate poate să nască şi de 4 ori pe an.
- Un urs se leagănă relaxat în hamacul din curtea unui om, iar altul îl priveşte din zare. Imaginile, filmate în SUA
- Cireşele-gigant, mai puţin cunoscute, cultivate recent şi în România. Una singură cântăreşte peste 18 grame
- Satul-fantomă din SUA care se numeşte România, unde casele se vând cu 1 dolar. Istoria din spatele localităţii
"Înmulţirea se face pe o perioadă de trei luni sau chiar patru şi ne ies cam vreo 300, 400 de pui", spune Cornel Milici, comerciant tarantule.
Cele mai cunoscute tarantule de companie sunt din specia Lasidora Parahybana, una dintre cele mai docile specii.
Tarantulele veninoase sunt interzise prin lege, dar se vând pe piaţa neagră cu preţuri uriaşe
Nu toate sunt inofensive. Din cele aproape 9.000 de specii descoperite, câteva sute sunt veninoase aşa că o muşcătură ar putea fi fatală. Speciile protejate şi periculoase pentru om sunt interzise prin lege de la comercializare. Chiar şi aşa, astfel de specii se vând pe piaţa neagră cu preţuri exorbitante, de câteva mii de dolari chiar dacă vânzătorii riscă dosar penal şi amendă de până la 60.000 de lei.
"De regula sunt animale fie provenite de pe piaţa neagră, de la crescători neautorizaţi sau luate din natură şi apoi în captivitate sunt înmulţiţi. Peste tot în Europa sunt astfel de cazuri pentru că e o piaţă în dezvoltare", spune Mihai Măcinic, medic veterinar.
Speciile interzise sunt aduse de regulă din Africa sau America de sud. Recent, autorităţile din Peru au pus capăt unei afaceri ilegale şi au confiscat 30 de miriapode şi 6 tarantule amazoniene transportate ilegal cu destinaţia Hong Kong. Aici o tarantulă se vindea cu 5.000 de dolari bucata. Interpol estimează că traficul de tarantule aduce câştiguri de 20 de miliarde de dolari pe an.