Antena LIVE

Curs valutar

Video

Festivalul Spotlight va anima Calea Victoriei cu proiecții spectaculoase, la cea de a șasea ediție. Mihaela Păun: "Avem foarte mulți artiști talentați"

Weekendul viitor are lor unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber, din București. Spotlight va anima Calea Victoriei cu proiecții spectaculoase, holograme și instalații interactive.

De la 09.10.2022, 14:49
WhatsApp
Vezi și:

Festivalul Spotlight are loc între 14 și 16 octombrie, de la ora 19:00, până la ora 23:00. Mihaela Păun, directorul ARCUB, unul din organizatorii evenimentului, a fost invitată la Observator pentru a oferi toate detaliile.

Mihaela Păun: Este a șasea ediție, de fapt, au fost doi ani de întreruperi, pentru că ultima ediție a fost în 2019, după care a intervenit perioada pandemică, au mai fost și ceva probleme bugetare, motiv pentru care doar am visat că Spotlight-ul va fi din nou pe Calea Victoriei și iată că de data asta se întâmplă. O ediție ceva mai restrânsă, care va marca Centenarul Arcului de Triumf, dar va închide evenimentul “Străzi deschise” pe Calea Victoriei. Spotlight începe vineri și va fi pe parcursul acestor trei zile de la ora 19:00, până seara la ora 22:00, chiar și 23:00.

Instalațiile și artiștii din acest an sunt 100% din România

Deși în anii trecuți organizatorii nu au reușit să găsească toate instalațiile realizate de români, deoarece acestea sunt foarte costisitoare și greu de realizat, anul acesta toate instalațiile și artiștii sunt 100% din România. 

Pe acelaşi subiect

Mihaela Păun: Marea mea bucurie este că am putut să vedem Spotlight-ul din nou pe Calea Victoriei, am reușit de data aceasta să facem o ediție restrânsă de la Casa Centrală a Armatei, până la Arcul de Triumf. O ediție made in România, instalațiile și artiștii sunt 100% din România. Mă bucur foarte tare că ne bazăm pe artiștii români, pentru că în anii trecuți, cel puțin în primii ani de Spotlight, a fost foarte greu să găsim, mai ales instalații realizate de artiști români, pentru că ele sunt costisitoare și pentru că artiștii români nu erau foarte prezenți, în anii trecuți, la festivalurile internaționale, probabil că nu renta pentru ei să realizeze aceste instalații.

Proiecții interesante de video mapping-uri

Unul dintre cele mai interesante proiecții din acest an este un video mapping care conține senzori de detectare a prafului din aer și care distorsionează muzica, în funcție de intensitatea lor. Un alt video mapping va fi proiectat exclusiv duminică, pe Arcul de Triumf, care va marca Centenarul.

Mihaela Păun: Avem foarte, foarte mulți artiști talentați. Am lucrat mult cu artiștii români pe video mapping-uri, nu însă pe instalații. Dar iată că anul acesta am găsit și mă bucur foarte tare. Avem și trei video mapping-uri, dintre care unul foarte interesant. Are niște senzori care detectează particulele de praf, există o muzică pe care aceste particule, în funcție de intensitatea lor, o distorsionează. Deci muzica va fi mai plăcută urechilor. Avem un video mapping interesant pe Arcul de Triumf, numai duminică, realizat împreună cu colegii noștri, o altă insituție care are grijă de monumentele de for public din București, se numește “Monument for”. Împreună cu ei am realizat acest video mapping pe Arcul de Triumf care marchează Centenarul Arcului.

Înainte de organizarea evenimentului, au avut loc mai multe discuții privind consumul de energie, mai ales într-o perioadă în care acest subiect este unul foarte dezbătut în România. Deși implică anumite costuri, organizatorii au ales să organizeze festivalul, dar într-un mod mai restrâns, în comparație cu anii anteriori. Pentru anii viitori, există posibilitatea ca instalațiile să fie din energie regenerabilă, acel tip de instalații luminoase care funcționează prin pedalare.

Mihaela Păun: A existat o discuție lungă și înclusiv cu domnul Primar General și cu alte foruri care ne coordonează, în primărie. Pe de altă parte, avem exemplul festivalului de la Berlin, cu care Bucureștiul este înfrățit și de la care am învățat practic cum se face acest festival și ei au continuat. În acest moment, la Berlin se petrece festivalul luminilor, la fel ca și noi au restrâns activitatea, motiv pentru care și noi am restrâns, nu mai este pe toată Calea Vicoriei. Sperăm ca anul viitor să venim cu niște instalații din energie regenerabilă, acel tip de instalații luminose care sunt ajutate să capete putere prin pedalare.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

festival spotlight bucuresti calea victoriei lumini
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025