Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciocolată şi praline cu urechi de porc, pălincă sau ţelină. Sortimente inedite, la fastivalul din Capitală: "Produce un efect electric"

Românii consumă tot mai multă ciocolată artizanală. O spun producătorii cărora le tot cresc vânzările. Consumul s-a dublat în utimii ani, iar târgurile de ciocolată atrag din ce în ce mai mulţi vizitatori. Iar aromele cu care vin ciocolatierii sunt tot mai inedite. Spre exemplu, ciocolată cu pălincă sau cu gust de mămăligă cu prune.

de Mădălina Chiţac

la 22.03.2025 , 20:01

Ciocolata artizanală i-a cucerit pe români. Fină, arătoasă şi gustoasă, cu greu poţi rezista tentaţie: "Afine cu flori de violete, ananas cu vanilie. O pralină cu grapefruit şi piper. Este un piper foarte citric". 

Ciocolata artizanală, pe gustul românilor

"Furnizorii ne aduc condimente din toată lumea. Piperul ne-a venit din Nepal", spune Vlad Niculescu, producător de ciocolată.

Vezi și

Iar pe lângă combinaţiile clasice, găsim şi unele absolut neobişnuite. "Am creat un concept, plecând de la copilăria noastră. Urechi de porc, infuzate cu cimbru şi usturoi. Cea din mijloc este cu pălincă şi prune afumate. Sunt cu ingrediente afrodisiace. Şi cea mai faină e cea cu ţelină", arată Alina Goidea, ciocolatier.

Pe acelaşi subiect

Ce am mai descoperit inedit la târg? Praline cu mămăligă şi prune. Arată extrem de bine şi sunt delicioase. "Nu ghiceşte nimeni ce ar putea fi, dar rămân plăcut surprinşi", spune George Spanachi, ciocolatier. "Avem ciocolată explozivă, făcută din ciocolată belgiană veritabilă. Am încorporat zahăr cu dioxid de carbon. Produce un efect electric", spune Dicoi Kinga, producător de ciocolată.

Consumul de ciocolată artizanală s-a dublat în ultimii ani. Iar oamenii chiar caută gusturi noi. "Ciocolata făcută direct din bobul de cacao. Oamenii sunt fascinaţi, le explic cum se face ciocolata şi e o tendinţă din ce în ce mai mare să fie atraşi de ciocolata artizanală", arată Octavian Petru, producător de ciocolată.

Cât costă o cutie cu 10 praline

"Preferă să dea poate un pic mai mult faţă de ciocolta care se găseşte pe rafturile supermarketului, dar pun preţ pe un produs bun. Preţul ciocolatei a crescut undeva cu 20-30%. Noi, în schimb, am rămas cu preţurile aliniate la cele de anul trecut. Nu putem să mărim chiar atât de mult preţul final", spune George Spanachi, ciocolatier.

O cutie cu 10 praline costă în jur de 70 de lei. Cine vrea să guste combinaţii exotice, le găseşte la Festivalul de Ciocolată care are loc în acest weekend în Capitală. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Credeţi că Ilie Bolojan va accepta funcţia de premier după alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Ciocolată şi praline cu urechi de porc, pălincă sau ţelină. Sortimente inedite, la fastivalul din Capitală: "Produce un efect electric"