Cum facem investiţii în aur, acţiuni, obligaţiuni sau imobiliare. Principiile prin care îţi poti îmbunătăţi situaţia financiară
Urmează o nouă rubrică IQ Financiar, emisiunea la care învăţăm împreună cum să fim deştepţi cu banii. Astăzi, Iancu Guda ne explică noi principii de planificare financiară în familie.
De Iancu Guda la 18.11.2024, 08:51- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Cu cât s-au scumpit apartamentele în ultimul an. Un oraș mult mai mic decât Bucureștiul conduce clasamentul
Principiile ne ajută să gândim simplu, clar şi, atunci când suntem bombardaţi cu tot felul de informaţii, să ştim ce anume este bine pentru noi. Totul începe cu un vis. Îţi dă motivaţie, disciplină şi răbdare pe termen lung. Visul trebuie să fie concret. Asta te ajută să creşti eficienţa.
Un alt principiu este să economiseşti suficient. Dacă ştii pentru ce obiective, ştii şi când să te opreşti, ca să nu cazi în păcatul şi capcana lăcomiei.
Apoi, mirajul câştigurilor rapide. La jocuri de noroc, românii au avut de fapt ghinion. Au pierdut 100 de miliarde de lei în ultimii 10 ani. Investeşte lunar şi diversificat, ca să reduci riscul, monitorizează cheltuielile şi investeşte potrivit, pentru obiectivele tale.
Cum investesc economiile familiei
- Cât ne costă risipa alimentară şi cum o putem reduce? În 30 de ani, românii aruncă 90.000 de lei la gunoi
- Cât economisim dacă punem deoparte 1 leu pe zi, timp ce 5 ani. Cum să împărţim banii ca să nu trăim de la o...
- CASCO vs asigurare de viaţă. De ce asigurăm mai des şi mai mult ceea ce este mai scump şi mai puţin important
- Iancu Guda dezvăluie strategia prin care a făcut bani de-a lungul anilor. Cum l-a ajutat poliţa de asigurare
Este foarte important să am în vedere aceste elemente când investesc: Randament, Risc, taxe, Timp, Lichiditate, Datorii şi Unicitate. Un alt principiu vorbeşte despre importanţa de a ne asigura visurile, tot ceea ce vrem să obţinem în viaţă. Apoi să economisim în ziua în care intră banii, să reducem risipa alimentară şi cheluielile din impuls.
La IQ Financiar vom continua cu principii financiare, să avem cei 7 ani de educație financiară. Apoi vom vedea cum implementăm toate aceste principii. O să vorbim despre investiții în aur, acțiuni, obligațiuni, în imobiliare, la ce să fiu atent, cum gestionez creditele și așa mai departe. Intrăm în lucruri pragmatice, concrete, care ne ajută în educația financiară și decizii de zi cu zi.