Video Iancu Guda dezvăluie strategia prin care a făcut bani de-a lungul anilor. Cum l-a ajutat poliţa de asigurare
Urmează o nouă rubrică IQ Financiar! Iancu Guda ne spune cum să asigurăm visurile familiei noastre.
Am vorbit despre importanţa principiilor de planificare financiară în familie, continuăm cu unul foarte important, nu lăsa pe nimeni să strice visurile tale. Mai exact, trebuie să te asiguri, dacă în viaţă ai nişte aspiraţii, nişte obiective financiare care să zicem că totalizează 100.000 de lei în 10 ani, diferenţa dintre fortofoliul tău de investiţii, banii tăi, şi ceea ce îţi doreşti trebuie să fie asigurată. Să vedem în cele ce urmează un exemplu teoretic.
Cum îţi alegi asigurarea optimă
Să zicem că în viaţă îţi propui trei chestii majore, vrei pentru copii la majorat să ai bani pentru studii şi îţi propui un obiectiv, 100.000 de lei la 18 ani, apoi la bătrâneţe vrei să ai o linişte financiară şi pui pentru pensie privată şi apoi mai departe vrei să îşi creşti confortul, să creşti de exemplu de la 2 camere la 3 camere, în 10 ani, un obiectiv financiar concret. Ai suma X, Y, Z pentru fiecare în parte. le aduni şi îţi dă o sumă totală, 100.000 de euro, dacă astăzi avuţia ta este 40,000, ce faci cu diferenţa? o asiguri. De aceea e important să ştii că ceea ce ai, plus ceea ce îţi dă asiguratorul în cazul în care ţi se întâmplă ceva este suficient suficient să îţi acoperi visurile în viaţă. Despre asta e vorba când spui cum am grijă de familia mea. Nu există asigurarea perfectă sau cea mai ieftină, există asigurarea potrivită pentru tine, deci caută soluţia de asigurare care îţi dă despăgubire exact diferenţa dintre ceea ce ai şi ceea ce îţi doreşti.
Strategia financiară a lui Iancu Guda
Vă arăt cum am făcut eu în familia noastră, Iancu Guda, cu soţie şi copil. La 20 de ani aveam nişte proiecţii mai mici pentru că nu aveam responsabilităţi, m-am însurat la 33 de ani şi copilul a venit la 36, pe măsură ce am avansat în viaţă, proiecţiile mele au crescut, mi-am dorit lucruri mai mari, mai multe şi pentru familie şi pentru copil. Portofoliul meu de investiţii, avuţia mea, la început de drum când am venit în Bucureşti primul meu salariu în call-center era de 200 de lei 4 ore pe zi. Am progresat, am ajuns director general la o multinaţională, 20 de ani de experienţă la nivel de top şi pentru că am economisit şi am investit cu cap, mi-a crescut avuţia. Dar în continuare am o diferenţă între ceea ce îmi doresc şi ceea ce am. La fiecare 3-5 ani reactualizez poliţa de asigurare care să-mi acopere diferenţa dintre ce avem şi ceea ce ne dorim. La ce trebuie să ne uităm în fiecare lună la aceste poliţe de asigurare.
În primul rând, costul, eu plătesc o primă de asigurare ca să beneficiez în caz că se materializează riscul de această despăgubire. Nu vreau să plătesc mult la o despăgubire mică. Vreau să plătesc cât mai puţin la o despăgubire cât mai mare, dar să fie un asigurator serios, pentru că vin unii şi îmi iau ochii cu oferte imposibile, dar de fapt când mi se întâmplă ceva nu au bani să îmi dea despăgubirea, apoi mă interesează flexibilitatea şi să îmi adapteze perioada şi suma în funcţie de nevoile mele, sunt atent la clauzele de excludere să nu dea la o parte diverse excepţii şi bonusul de nematerializare sau cashback, la fiecare 3-5 ani dacă nu mi se întâmplă nimic să îţi dea nişte bani înapoi. Implementez de zeci de ani strategia asta, am citit în toate cărţile de specialitate din străinătate, vă dă stabilitate şi nu mai aveţi grijă pentru ziua de mâine.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰