PSD contestă la Curtea de Apel Bucureşti măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri
Reprezentanţii Partidului Social Democrat au anunţat, pe site-ul oficial al partidului, că au contestat la Curtea de Apel Bucureşti măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri.
De Redactia Observator la 03.08.2021, 14:34- Liderii PSD, atac dur la adresa membrilor Guvernului.
Reprezentanţii Partidului Social Democrat au precizat că au recurs la acest demers încă de luni şi că sunt contestate "prevederile din Hotărârile de Guvern nr. 730/2021 și nr. 795/2021, prin care numărul participanților la mitingurile de protest sau orice alte demonstrații în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane".
Reprezentanţii Partidului Social Democrat susţin că "dacă situația epidemiologică concretă permite relaxarea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție, este disproporționată limitarea organizării de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane".
Liderii PSD, atac direct la Guvernul României
Cei de la PSD acuză că "Guvernul României mizează pe restricţii destinate celor care i-ar contesta activitatea politică".
- PSD a anunţat că cere suspendarea stării de alertă în Sectorul 1. Vlad Voiculescu: Le convine de minune să...
- Protestele polițiștilor continuă în toată țara, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor
- Zeci de profesori și elevi au protestat la un liceu din Gorj, supărați că inspectorii ar putea deființa o clasă
Nu în ultimul rând, reprezentanţii PSD susţin că scenariul conform căruia "în cazul evenimentelor culturale participarea este condiționată de vaccinare sau test PCR nu justifică restrângerea dreptului la întrunire, atâta timp cât, conform informațiilor oficiale, nu există date științifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate".
Reprezentanţii Partidului Social Democrat vorbesc şi de vicii în modul în care au fost alcătuite cele două Hotărâri de Guvern. Astfel, se invocă "lipsa unei evaluări de impact a măsurilor propuse, lipsa studiilor și analizelor științifice cu privire la efectele sociale și politice sau absența unei motivări detaliate care să respecte normele de tehnică legislativă".