Antena Meniu Search
x

Video Zeci de profesori și elevi au protestat la un liceu din Gorj, supărați că inspectorii ar putea deființa o clasă

Zeci de profesori, elevi şi părinţi au protestat în curtea Liceului de Arte, din Târgu Jiu, supăraţi că inspectorii şcolari au propus desfiinţarea unei clase. Fiind singurul liceu de arte din judeţul Gorj, dascălii se tem că, în acest ritm, vor rămâne fără ore şi că, în câţiva ani, şcoala riscă desfiinţarea. Chiar Ministerul Educaţiei a transmis că, din toamnă, numărul de clase va fi mai mic, din pricina numărului mic de elevi. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 26.01.2021, 11:03

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Curtea Liceului de Arte din Târgu Jiu s-a umplut de profesori, elevi şi părinţi, revoltaţi că se pregăteşte desfiinţarea unei clase. Propunerea a venit de la Inspectoratul Şcolar, în contextul în care, la nivel naţional, se doreşte reducerea claselor de liceu din această toamnă. 

Alin Badea, profesor: Noi, pe liceul de arte, vocaţional, avem doar trei clase, cu specializări diferite: muzică, arte vizuale, teatru. Şi va trebui să renunţăm la una dintre ele în condiţiile în care sunt singurele clase pe judeţ. 

Atât profesorii, cât şi elevii susţin că, în fiecare an, bătălia a fost mare pentru un loc la Liceul de Arte, unde învaţă în prezent în jur de şase sute de elevi. 

Carmen Lupulescu, profesor: Nu am avut niciodată probleme în a ne face clasele pentru că la arhitectură de exemplu întotdeauna sunt foarte mulţi copii pe un singur loc. 

Cristian, elev: În urmă cu trei ani când eu m-am înscris la acest liceu ţin minte că erau şase copii pe un loc. 

Adela Vlădoiu, Comitetul Părinților: Ce fac elevii care s-au pregătit? Eu, în calitate de părinte, dacă copilul meu ar fi fot pus în situaţia asta în urmă cu doi ani să se decidă şi să nu poată să dea la teatru, cum a optat, ce-aş fi făcut, într-o astfel de situaţie? 

De cealaltă parte, Inspectoratul Şcolar a transmis că încă nu a fost luată o decizie. Motivul pentru care se ia în calcul reducerea claselor, spun inspectorii, este lipsa elevilor. 

Dana Constantinescu, ISJ Gorj: Decizia nu este finală. Nu sunt decizii uşor de luat, dar, din păcate, pentru anul şcolar următor, vor fi licee la care se vor reduce clasele de a noua. 

Din calculele autorităţilor, numai în judeţul Gorj vor dispărea, din toamnă, o mie de locuri la liceu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zeci de profesori și elevi au protestat la un liceu din Gorj, supărați că inspectorii ar putea deființa o clasă