Cozonac cu foiţă de aur, însiropat în coniac. Cât costă delicatesa pentru masa de Paşte
Cozonacul nu poate lipsi de pe masa de Paște. Iar pentru cei pretenţioşi, care vor ceva mai special, cofetarii au pregătit un cozonac însiropat în coniac şi decorat cu foiţă de aur.
De Clara Mihociu la 01.05.2021, 13:44Pentru minunaţii cozonaci, cofetarii au muncit timp de două zile. Şi, cum desertul este o adevărată bijuterie culinară, şi preţul este pe măsură aproape dublu faţă de cozonacul tradiţional.
Cofetar: Faci aluatul îl pui în frigider. Stă două ore iar îl scoți, iar îl bagi la frigider iar îl scoți și îl întinzi. Apoi iar la congelator 15 minute.
Odată copți, cozonacii sunt gata pentru a fi însiropați şi nu cu orice fel de sirop.
Nicoleta Hrițcu, proprietar cofetărie: Am vrut să facem ceva mai bun cu cozonacul îmbătat și atunci în loc de vin ars am pus un coniac veritabil foarte bun.
La final, cozonacul arată ca o bijuterie, și la propriu și la figurat, fiind decorat cu foiță de aur de 23 de karate.
Nicoleta Hrițcu, proprietar cofetărie: Ăsta e tot decorul nostru, după două zile de muncă. Merită. E deosebit.
Cât costă cozonacul cu foiţă de aur
In final diferențele între un cozonac obișnuit, un cozonac cu vin ars şi un cozogniac se văd atât în calitate cât și la preț. Asta pentru că un cozonac normal costă în jur de 60 de lei pe kilogram în timp ce unul cu vin ars e 80 de lei pe kilogram, iar cel cu foiţă de aur costă 110 lei. În plus acesta din urmă este și mult mai rezistent. Va fi proaspăt chiar și cu o săptămână mai mult pt că alcoolul este un bun conservant.
Cererea pentru cozonacii cu cognac şi aur există, dar cei mai mulţi români preferă reţetele tradiţionale.
Localnic: Clasici sunt cei mai buni si cei mai originali și să mănânce și copiii.
Localnic: Nu am auzit de varianta cu cognac nu. Deci clasic.
Cu sau fără coniac şi aur în compoziție, un lucru este cert. Nu există Paşte fără cozonac.