Cea mai simplă şi eficientă metodă de a slăbi. Nutriţionist: "Putem pierde kilogramele în plus chiar şi cu o ciocolată pe zi"
Ca să mănâci ce vrei de Crăciun, trebuie să începi pregătirile de acum. Pe principiul mai bine slăbeşti toamna, decât să începi anul la sală, cei care ţin la siluetă au început să limiteze cât mai mult mesele şi cantitatea de mâncare din farfurie. E totul matematic, de fapt. Metoda deficitului caloric presupune să consumi mai puţine calorii decât arzi pe parcursul zilei. Mulţi preferă să o folosească pentru că nu te restricţionează deloc în alegerea alimentelor.
De Andra Costea la 30.10.2024, 18:11Deficitul caloric este cea mai simplă şi sigură metodă de a slăbi, iar înţelegerea caloriilor este esenţială pentru a ajunge la silueta mult visată.
"E o unitate de energie pe care corpul nostru o foloseşte regulat pentru toate funcţiile, de la mers la digestie. Numărul de calorii ne poate ajuta să slăbim, să ne menţinem, sau să ne îngrăşăm", spune Iuliana Dabija, psiho-nutriţionist.
Câte calorii ar trebuie să consume pe zi femeile între 19 şi 25 de ani
În general femeile între 19 şi 25 de ani ar trebui să consume aproximativ 2000 de calorii zilnic, de la 26 de ani numărul de calorii scade la 1800, iar de la 50 de ani la 1600 de calorii
"Un om trebuie să îşi dea seama de cea mai simplă ecuaţie. Câte calorii ingerez şi câte calorii ard. Ne putem ajuta de un cântar sau de o apliaţie care să îţi măsoare exact, să înveţi care sunt acele produse cele mai calorice, încerci să le eviţi şi să te îndrepţi către cele cu volum mare şi puţine calori", mai spune Iuliana Dabija, psiho-nutriţionist.
Pentru pierderea în greutate, se recomandă în general un deficit zilnic de 500 de calorii.
"Contează foarte mult ce calorii mâncăm. Putem să slăbim cu o ciocolată pe zi, putem să slăbim cu covrigi, putem să slăbim cu orice aliment, dar modul în care slăbim ne dă acea stare de bine", explică Iuliana Dabija, psiho-nutriţionist.
Reducerea aportului caloric cu mai mult de 1000 de calorii poate fi periculoasă şi creşte riscul de apariţie a deficitelor nutriţionale.