Marea Britanie caută voluntari, tineri sănătoși cu vârste între 18 și 30 de ani, care să se îmbolnăvească de Covid
Primul studiu medical din lume autorizat să expună în mod deliberat participanții la infecția cu coronavirus caută voluntari, tineri sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care să se îmbolnăvească cu Covid-19, pentru a contribui la dezvoltarea unor vaccinuri mai bune, scrie Reuters.
De Veronica Micu la 27.01.2022, 07:22Studiul Universității Oxford a fost lansat în aprilie anul trecut, la trei luni după ce Marea Britanie a devenit prima țară care a aprobat teste cu oameni, care implică infecția cu coronavirus.
Prima fază, încă în curs de desfășurare, a avut ca scop principal aflarea cantității de virus necesare pentru a declanșa îmbolnăvirea. A doua etapă se va concentra pe determinarea răspunsului imunitar necesar pentru a evita o infecție, au transmis, marți, reprezentanții universătății britanice.
Expuși la virus, în numele științei
Cercetătorii sunt aproape de a stabili cea mai slabă infecție posibilă, care asigură că aproximativ jumătate dintre persoanele expuse fac Covid-19 asimptomatic sau ușor. Ei intenționează apoi să expună voluntarii - toți infectați în mod natural sau vaccinați anterior - la acea doză pentru a determina ce niveluri de anticorpi sau de celule T imune sunt necesare pentru a preveni o infecție.
- Recuperarea uimitoare a unei femei cu COVID care i-a scris soțului ei câte o scrisoare în fiecare zi petrecută pe...
- Vârful valului 5, mai aproape decât ne așteptam. Experții prezic până la 70.000 de cazuri noi de Covid-19 pe...
- Vaccinul anti-COVID administrat copiilor de 5-11 ani. Ce trebuie să ştie părinţii despre serul pediatric Pfizer
"Acesta este răspunsul imunitar pe care trebuie să-l inducem apoi cu un nou vaccin", a declarat Helen McShane, profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford. Rezultatele studiului vor contribui la dezvoltarea viitoare a vaccinurilor mult mai rapid și mai eficient, se mai arată în comunicat.
Voluntarii trebuie să fie sănătoși și să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani
Imunologii din toată lumea au căutat să identifice cu precizie reacția imunitară pe care un vaccin trebuie să o producă pentru a proteja împotriva bolii.
Oamenii de știință au folosit timp de decenii testele pe oameni pentru a dezvolta tratamente împotriva multor boli infecțioase, dar aceasta este prima cercetare de acest fel cunoscută cu privire la Covid-19.
Participanții vor trebui să fie sănătoși și să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Ei vor fi ținuți în carantină timp de cel puțin 17 zile, iar celor care vor dezvolta simptome li se va administra tratamentul cu anticorpi monoclonali Ronapreve de la Regeneron.
OMS: Următoarea variantă a coronavirusului va fi mai contagioasă decât Omicron
Următoarea variantă de Covid-19 care va ajunge în atenţia lumii va fi mai contagioasă decât Omicron, dar adevărata întrebare la care oamenii de ştiinţă trebuie să răspundă este dacă va fi sau nu mai mortală, au declarat reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit CNBC.
Aproximativ 21 de milioane de cazuri de Covid au fost raportate către OMS în cursul săptămânii trecute, stabilind un nou record mondial de cazuri săptămânale ca urmare a răspândirii Omicron, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale Organizației.
Van Kerkhove a avertizat că teoriile conform cărora virusul va continua să se trasforme în tulpini mai blânde sunt fără fundament. Mai mult, următoarea variantă a Covid ar putea, de asemenea, să eludeze protecţia oferită de vaccin.
Pfizer şi BioNTech au început marţi să testeze un vaccin COVID care vizează în mod specific varianta Omicron, în timp ce cresc îngrijorările că vaccinurile actuale nu rezistă împotriva infecţiilor şi a formelor uşoare cauzate de tulpina descoperită în urmă cu puţin peste două luni.