Regeneron anunță că a dezvoltat un medicament care reduce riscul de a contracta Covid-19 cu peste 80%, timp de până la 8 luni
Regeneron Pharmaceuticals a anunţat luni că o singură doză din cocktailul său de anticorpi a redus riscul de a contracta Covid-19 cu 81,6%, într-o perioadă de două până la opt luni de la administrarea medicamentului.
Acţiunile companiei au crescut cu aproximativ 1,2% în urma informaţiei, investitorii anticipând că datele vor susţine evaluarea efectuată în prezent de autorităţile de reglementare privind extinderea utilizări terapiei în prevenirea Covid-19 la persoanele care nu sunt expuse la virus.
Terapia cu anticorpi, REGEN-COV, este în prezent autorizată în SUA pentru a trata persoanele cu forme uşoare şi moderate de Covid-19 şi pentru prevenirea infecţiei la cei expuşi la persoane infectate şi la cei cu risc ridicat de expunere în locuri precum case de bătrâni sau închisori. Extinderea autorizaţiei ar putea contribui la creşterea vânzărilor cocktailului de anticorpi al Regeneron, în faţa concurenţei din partea pastilelor orale Covid-19, cum ar fi cele dezvoltate de Pfizer şi Merck, transmite Reuters.
Regeneron: Medicamentul are potenţialul de a oferi imunitate de lungă durată împotriva Covid-19
Datele au arătat că medicamentul dezvoltat de Regeneron are potenţialul de a oferi imunitate de lungă durată împotriva infecţiei cu Covid-19, a spus Myron Cohen, care conduce cercetările referitoare la anticorpi monoclonali pentru reţeaua de prevenire a Covid-19, sponsorizată de National Institutes of Health din SUA, care sunt deosebit de utili pentru persoanele imunodeprimate şi cei care nu răspund la vaccinuri.
- De ce se folosește rar tratamentul cu anticorpi monoclonali, cel mai eficient anti-Covid. Costul uriaș pentru un...
- Merck şi Pfizer, în cursa pentru lansarea pastilelor pentru tratarea COVID-19 în Uniunea Europeană. Stadiul...
- Ministerul Sănătății a anunțat ce pacienți COVID vor primi anticorpii monoclonali - lista bolilor asociate
”Cu infecţiile care apar în continuare, în pofida vaccinării pe scară largă, cei imunodeprimaţi se confruntă cu un risc continuu de a întâlni virusul în timpul vieţii lor de zi cu zi”, a spus directorul ştiinţific al Regeneron, George Yancopoulos.
Pe parcursul perioadei de evaluare de 8 luni, nu au existat spitalizări pentru Covid-19 în grupul REGEN-COV, dar în grupul placebo au fost înregistrate 6 astfel de incidente, a spus Regeneron. Potirvit companiei, cercetătorii au reuşit să demonstreze impactul medicamentului companiei chiar şi după ce riscul imediat de infecţie în gospodărie a scăzut. Compania intenţionează să transmită rapid datele suplimentare autorităţilor de reglementare.
Pfizer anunță că pastila sa pentru Covid are o eficiență de 89%
Zilele trecute, compania americană Pfizer a anunțat încheierea mai rapidă a testelor pentru un nou medicament oral, cu o eficiență importantă în prevenirea formelor severe de Covid. A redus cu aproape 90% spitalizările și decesele într-un grup de 1200 de pacienți cu risc ridicat.
Laboratorul farmaceutic american a anunţat vineri că pastila sa împotriva Covid-19 are o eficienţă de 89% în prevenirea riscului de spitalizare sau deces, potrivit unor rezultate preliminare ale unor studii clinice, relatează Reuters. ”Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării din cauza Covid-19 şi a decesului din orice cauză, în comparaţie cu un placebo, la pacienţi trataţi la trei zile de la apariţia simptomelor”, a transmis într-un comunicat Pfizer.
Rezultatele par să le depășească pe cele observate la pilula produsă de Merck, molnupiravir. Potrivit studiilor aceasta reduce cu 50% riscul de deces sau de a fi spitalizat pentru pacienții cu COVID-19. Datele complete ale testului nu sunt încă disponibile de la nicio companie. Acțiunile Pfizer au crescut cu 13%, până la 49,47 dolari, în timp ce cele ale Merck au scăzut cu 6%, până la 84,69 dolari.
Modul de administrare al Paxlovid
Pfizer a anunţat că va trimite rezultatele interimare ale studiului privind pastila sa anti-COVID-19 specialiştilor de la Agenţia pentru alimente şi medicamente din SUA în cadrul unei proceduri pe care a demarat-o în octombrie şi care vizează obţinerea unei autorizaţii de utilizare în regim de urgenţă.
Pastila este administrată în combinaţie cu un antiviral mai vechi, Ritonavir.
Tratamentul combinat, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, constă în administrarea a trei pastile de două ori pe zi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰