Antena Meniu Search
x

Video Vârful valului 5, mai aproape decât ne așteptam. Experții prezic până la 70.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, în februarie

Record absolut de infectări în România! Am depăşit 34 de mii de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Aproape dublu faţă de ziua precedentă. Iar autorităţile estimează că am putea ajunge la 70 de mii de cazuri pe zi de luna viitoare. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 26.01.2022, 20:01

Vezi și

Am ajuns la 34.255 de persoane pozitive, o creştere cu 74% faţă de ziua de ieri. Zilele următoare ne putem aştepta la un număr la fel de mare, iar de săptămâna viitoare la cifre aproape duble. Experţii din Sănătate fac estimări de 50 sau chiar 70 de mii de infectări pe zi pentru luna februarie.

În urmă cu o lună, bilanţul cazurilor era sub pragul de 1000 pe zi. Dacă luăm ca reper zilele de miercuri, observăm o creştere constantă, cu o dublare a cazurilor de la o săptămână la alta.

Peste 100.000 de teste efectuate în ziua cu cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei 

Se vede clar şi că numărul de infectari este direct proporţional cu numărul de teste. În ultimele 24 de ore au fost făcute pentru prima dată peste 100.000 de teste, iar gradul de pozitivare este de 31,44%. Ieri au fost puţin peste 60.000 de teste, cu un grad de pozitivare de 31,71%.

Pe acelaşi subiect

Avem totuşi şi veşti bune din partea autorităţilor. Începutul lunii martie ar putea veni cu discuţii pentru reluarea activităţilor la nivel normal în domenii ca HORECA sau turism.

Prima reacţie a lui Alexandru Rafila după cel mai grav bilanţ al pandemiei

Ministrul Sănătăţii Alexadru Rafila a declarat miercuri, când au fost înregistrate peste 34.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanţ de la declanşarea pandemiei, că este ”un număr preocupant”, similar cu ceea ce se întâmplă în alte ţări.

”Am estimat o astfel de evoluţie, generată de tulpina Omicron”, a declarat ministrul. ”Astăzi am avut cel mai mare număr de cazuri înregistrate, ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost un pic mai redusă, astăzi s-au efectuat pentru prima dată în România aproape 110.000 de teste, drept care am avut circa 34.500 de cazuri de îmbolnăviri. Acest număr sigur că este preocupant, dar nu putea fi exclus din scenariile pe care  Ministerul Sănătăţii şi INSP le-au prezentat de acum două săptămâni”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Vârful valului 5, mai aproape decât ne așteptam. Experții prezic până la 70.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, în februarie