Antena Meniu Search
x

Ce sunt Ronapreve si Regkirona cele două tratamente anti-Covid-19 autorizate de EMA

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat joi, 11 noiembrie, că a autorizat utilizarea în Uniunea Europeană a două noi tratamente anti-Covid-19, bazate pe anticorpi monoclonali.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 16:25

Ce sunt Ronapreve si Regkirona cele două tratamente anti-Covid-19 autorizate de EMA
Ce sunt anticorpii şi de ce e eficient un cocktail de anticorpi - Profimedia

Ronapreve, produs de campania americană Regeneron în colaborarea cu grupul farmaceutic Roche, şi Regkirona, produs de compania sud-coreeană Celltrion, sunt cele două tratamente aprobate de EMA. "Ronapreve şi Regkirona sunt primele medicamente pe bază de anticorpi monoclonali care au primit un aviz pozitiv împotriva COVID-19", au declarat reprezentanţii EMA.

Ce sunt Ronapreve si Regkirona

Până în prezent, ţările din Uniunea Europeană se bazau pe cele patru vaccinuri aprobate în lupta contra Covid-19. Autorizarea a două tratamente cu anticorpi monoclonali "reprezintă o etapă importantă în combaterea pandemiei", după cum a precizat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate. "Odată cu creşterea numărului de infectări în aproape toate ţările membre ale UE, este liniştitor să vedem că dispunem de mai multe tratamente promiţătoare care sunt dezvoltate în cadrul strategiei noastre terapeutice împotriva COVID-19", a mai spus aceasta.

Cele două tratamente reprezintă în fapt un cocktail de anticorpi. Ronapreve, cel produs de Regeneron-Roche, a fost aprobat pentru tratarea adulţilor şi a adolescenţilor care nu au nevoie de oxigen, dar sunt predispuşi să dezvolte forme severe de Covid-19. Spre deosebire de Ronapreve, Regkirona, produs de sud-coreeni, e recomandat doar adulţilor predispuşi la forme grave.

Pe acelaşi subiect

Ronapreve şi Regkirona au fost disponibile pentru o serie de pacienţi din Uniunea Europeană înainte ca cele două tratamente să primească avizul oficial. EMA a colobarat şi asistat anumite ţări membre UE unde s-a realizat testarea timpurie a celor două tratamente.

Ce sunt anticorpii şi de ce e eficient un cocktail de anticorpi

Anticorpii stau la baza sistemului imunitar uman. Atunci când corpul se confruntă cu un virus produce în mod automat şi natural anticorpi atât pentru "a combate" virusul, cât şi pentru a repara daunele produse de acesta. Principiul general al anticorpilor de sinteză constă în selecţionarea anticorpilor naturali şi reproducerea lor pe cale artificială, pentru a fi administraţi apoi în cadrul unui tratament, de obicei printr-o perfuzie.

Anticorpii monoclonali sunt proteine sintetice, sintetizate în laborator, care simulează şi imită capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva Covid-19. Ei acţionează asupra proteinei spike a coronavirusului pentru a împiedica ataşarea acesteia de celule umane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Ce sunt Ronapreve si Regkirona cele două tratamente anti-Covid-19 autorizate de EMA