Slănina maturată, ingredient și pentru desert, la un concurs culinar în Sibiu
Slănina maturată e ingredientul perfect şi pentru deserturi. La Sibiu, bucătarii au inclus-o şi în reţeta trufelor de ciocolată, de exemplu.
De Redactia Observator la 23.02.2019, 22:48Slănina maturată e ingredientul perfect şi pentru deserturi. La Sibiu, bucătarii au inclus-o şi în reţeta trufelor de ciocolată, de exemplu. Combinaţiile inedite de arome au avut un singur ţel. Să-i cucerească pe vizitatori, dar şi pe juraţii unui concurs de specialitate.
Compoziţia albă dintr-un hamburger cu îngheţată nu trădează în niciun fel combinaţia inedită, special creată de Călina, un chef patiser din Cluj-Napoca. Ea a vrut să demonstreze că slănina poate da un plus de savoare oricărui preparat.
Peste 30 de concurenţi veniţi din toată ţara s-au înscris cu produse inedite în concurs.
Evenimentul "Gusturile Iernii" continuă şi duminică la Sibiu, cu un nou concurs dedicat cârnaţilor. Participanţii s-au pregătit încă de sâmbătă pentru competiţie.
Turiştii şi localnicii pot cumpăra preparatele dorite până mâine seară, când se încheie evenimentul. Preţul porneşte de la câţiva lei şi poate ajunge până la cel mult 35 de lei, pentru produsele mai deosebite.