Un bărbat din Braşov a murit la Spitalul Judeţean pentru că nu a mai avut loc la Terapie Intensivă, unde cele 20 de paturi erau ocupate
"În loc să încerce să îl salveze, ridicau din umeri". E declaraţia fiului unui pacient care ar fi murit cu zile, pe unul dintre paturile spitalului judeţean.
De Redactia Observator la 27.02.2018, 21:12"În loc să încerce să îl salveze, ridicau din umeri". E declaraţia fiului unui pacient care ar fi murit cu zile, pe unul dintre paturile spitalului judeţean din Braşov. Bărbatul spune că medicii nici măcar nu ştiau că tatăl lui îşi dădea ultima suflare şi că n-au făcut tot posibilul pentru salvarea lui. Mai multe anchete au fost deschise în acest caz.
"Aduceţi un defribrilator să încercăm să facem ceva! Pai, adu şi tu o lumânare, spune asistenta medicală infirmierei! Şi asta a fost ce au făcut cadrele medicale din acest spital."
Aceasta ar fi fost reacţia cadrelor medicale, când bărbatul le-a cerut să încerce să îi resusciteze tatăl, care se stingea sub ochii lui. Era internat la secţia de hematologie a spitalului judeţean din Braşov.
Iar scena, halucinantă, avea loc după şase zile în care pacientul ar fi fost plimbat de la spital la spital, din medic în medic... din rău în mai rău.
I se făcuse rău la serviciu, dar nici după aproape o săptămână, medicii nu ar fi reuşit să pună un diagnostic clar.
Dar nu angajaţii din spital şi-ar fi dat seama şi că pacientul lor murea, ci tot rudele lui. Familia susţine că ar fi cerut în repetate rânduri ca bărbatul să fie transferat la un alt spital, dar nu a primit un răspuns pozitiv.
Oamenii spun că nici măcar nu ar fi fost anunţaţi când pacientul intrase în comă. Şi că nu putea fi mutat într-un loc în care existau aparate care poate l-ar fi putut ţine în viaţă. "În momentul respectiv, sfârşit de săptămână, terapia intensivă avea toate locurile ocupate. Terapia intensivă a spitalului judeţean are 20 de locuri.", e declaraţia lui Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Braşov.
20 de locuri pentru o populaţie de peste 632.000 de locuitori ai judeţului Braşov. Comparativ, spitalul judeţean din Cluj are de 5 ori mai multe paturi, iar la Timişoara pot fi primiţi 54 de pacienţi în stare critică.
Şi poliţia a început o anchetă, iar familia va merge să depună plângere şi la parchet. Modul în care medicii au gestionat cazul va fi investigat şi de cei de la Ministerul Sănătăţii.