Antena Meniu Search
x

Capitala a fost şi ea sub zăpadă. Probleme şi pe străzi, şi pe trotuare

Datul la lopată, împinsul maşinii şi patinatul pe gheaţă - sunt probele de rezistenţă pe care bucureştenii le-au dat întreaga zi pe străzile din oraş.

Vezi și

Datul la lopată, împinsul maşinii şi patinatul pe gheaţă - sunt probele de rezistenţă pe care bucureştenii le-au dat întreaga zi pe străzile din oraş. Lupta cu gerul extrem din Capitală continuă şi în zilele următoare, când mercurul va scădea în termometre până la valorea de minus 16 grade.

Să fii şofer în aceste zile înseamnă să îţi faci prieteni în orice parcare. Gerul şi zăpada adunată pe timpul nopţii face ca pornitul maşinilor vechi să devină o muncă de echipă. 

Pe străduţele înguste din cartiere, cana de cafea a fost înlocuită cu lopata. Un pensionar de 81 de ani le arată vecinilor săi mai tineri cum munca voluntară te menţine veşnic în formă.

De altfel, în multe locuri, mersul pe trotuar a fost un adevărat test de echilibru. Gheaţa formată pe sub stratul de zăpadă le-a dat mari bătăi de cap pietonilor. 

Pe acelaşi subiect

Cei care nu curăţă zăpada din faţa blocurilor sau a firmelor riscă amenzi de 500 de lei din partea Poliţiei Locale. Pe o astfel de vreme, ceaiurile sunt adevărate oaze de căldură. 

La un profit cel puţin la fel de mare ca stratul de zăpadă speră în aceste zile vânzătorii de mărţişoare. Ca să suporte orele lungi petrecute în stradă, în frig, mulţi dintre ei se blindează la propriu cu haine.

Vremea a fost însă perfectă pentru o tură pe schiuri-fond, prin parcurile Capitalei.

După-amiază, bucureştenii au văzut după două zile şi soarele pe cer. Strălucitor, ca de primăvară, însă doar pentru câteva zeci de minute. Dacă va mai apărea, va fi unul cu dinţi spun meteolorgii, care anunţă cel puţin încă 3 zile de ger puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Capitala a fost şi ea sub zăpadă. Probleme şi pe străzi, şi pe trotuare