Antena Meniu Search
x

Drumurile din sudul ţării au fost blocate de viscol şi troienele de zăpadă

În a doua zi de cod portocaliu, am avut temperaturi de până la minus 20 de grade şi un vânt tăios care a îngheţat orice suflare.

Vezi și

În a doua zi de cod portocaliu, am avut temperaturi de până la minus 20 de grade şi un vânt tăios care a îngheţat orice suflare. Încremenită sub un strat gros de gheaţă, faleza din Constanţa s-a transformat într-un decor de basm, cu ţurţuri albi formaţi la malul mării. Viscolul a ridicat nămeţi de netrecut şi pe Autostrada Soarelui, închisă de ieri de autorităţi. Trimişi pe drumul vechi, şoferii au stat în trafic cu orele. 

Pe şoselele din sudul ţării, mai mult s-a stat, decât s-a mers. Pe drumurile care nu au fost închise de autorităţi, s-a înaintat cu câţiva metri pe minut. 

Situaţia a fost la fel de gravă şi la intrarea pe autostrada A2. 

Din cauza vântului puternic, care a aruncat zăpadă pe şosele, ieşirea din oraşul Slobozia s-a transformat într-o uriaşă parcare. După câteva ore de aşteptare, nervii şoferilor au cedat.

Pe acelaşi subiect

Doar din 3 în 3 ore au putut pleca şoferii opriţi de poliţişti la ieşirea din oraş.

Deşi conform prognozei meteorologilor, stratul de zăpadă nu ar fi trebuit să depăşească 40 de centimetri, din cauza vântului violent, în zone din Dolj, Teleorman şi Buzău, troienele au depăşit un metru înălţime.  Viscolul de noaptea trecută aproape că a îngropat în zăpadă localiteatea buzoiană Bisoca. 

Pe litoral, furtuna de gradul 5 din Marea Neagră a produs valuri care depăşeau 7 metri în larg şi 4 metri la ţărm. Vremea extremă a avut însă şi un rezultat neaşteptat. Faleza Cazinoului din Constanţa s-a transformat într-un peisaj de poveste. Gheaţa a îmbrăcat complet stabilopozii, balustrada şi băncile. Turiştii au ignorat gerul, pentru o plimbare prin decorul de basm. 

Deşi Oltenia a scăpat de codul portocaliu, veştile pentru Muntenia şi Dobrogea nu sunt deloc bune. Avertiezările de viscol şi ger extrem au fost prelungite până mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Drumurile din sudul ţării au fost blocate de viscol şi troienele de zăpadă