Aglomeratia la munte are leac. Iată câteva ponturi pentru o vacanță pe pârtie de neuitat
Weekend de weekend, staţiunile montane sunt supraaglomerate. La instalaţiile de transport pe cablu, turiştii aşteaptă îngrămădiţi zeci de minute pentru o singură coborâre cu schiurile sau cu placa. Iar, în Poiana Braşov, Ziua Îndrăgostiţilor nu a făcut excepţie. Cu doar câteva ponturi însă putem să ne bucurăm de sporturile de iarnă şi fără aglomeraţie.
De Claudiu Loghin la 14.02.2021, 21:03- O zi de schi în Poiana Braşov, implică obligatoriu ore de aşteptare la cozile de la telegondolă.
- Schimbarea pârtiei e o soluţie, iar turiştii s-au convins pe nervii lor.
O zi de schi în Poiana Braşov, implică obligatoriu ore de aşteptare la cozile de la telegondolă.
Claudiu Loghin, reporter Observator: ”Aşa arată zona de îmbarcare a instalaţiei de telegondolă, coada are o lungime de 150 de metri, iar timpul mediu de aşteptare este între 20 şi 30 de minute”
Claudiu Loghin, reporter Observator: ”La instalaţia de telescaun Ruia, de exemplu, coada are aproximativ 80 de metri lungime, iar timpul de aşteptare nu trece de cinci minute”.
Schimbarea pârtiei e o soluţie, iar turiştii s-au convins pe nervii lor.
Turistă: ”Ca să eviţi aglomeraţia, trebuie să vii în timpul săptămânii. Deja a trecut vacanţa, încep şcolile, nu mai e şcoală online şi atunci dacă ai posibilitatea să schiezi în timpul săptămânii e minunat”.
Pauzele la barurile de apres-schi ajută când pârtiile se aglomerează
Schiul în a doua parte a zilei şi cursele pe pârtii mai scurte reduc şi ele considerabil timpii de aşteptare.
Claudiu Loghin, reporter Observator: ”Aşa arată Ziua Îndrăgostiţilor în Masivul Postăvarul pentru îndrăgostiţii de snowboarding. Zăpadă ca în poveşti şi nu mai puţin de şase instalaţii de cablu funcţionale”.
De asemnea, pauzele la barurile de apres-schi ajută atunci când pârtiile devin supraaglomerate.
Turist: ”Eu fiind începător, pentru mine e foarte ok să am un loc unde să-mi relaxez un pic genunchii”.
O fugă la un restaurant ar putea fi o altă variantă câştigătoare. În Braşov, de exemplu, localurile funcţionează la o treime din capacitate.