Antena Meniu Search
x

Video Lecție de viață pe pârtie pentru Nicholas, un adolescent care își construiește încrederea în sine pe schiuri

Sportul în natură, acolo unde provocările sunt la tot pasul, este unul din cele mai eficiente moduri prin care se construiește încrederea în sine. O spun specialiștii și o dovedește foarte bine Nicholas, un adolescent pe care tulburările de atenție nu l-au ținut departe de schiuri și de pârtiile din Masivul Postăvaru.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.01.2021, 19:12

Vezi și

Nicholas are 12 ani. Hiperactivitatea și tulburările de atenție sunt ceea ce unii numesc probleme. Pentru îndrumătorul său acestea au fost provocările fiecărei lecții de schi.

Nicholas a început să schieze acum trei ani.

Cristian Iordan, părinte: ”Schiul, pentru Nicholas este o experiență fabuloasă. Îl ajută să-și coordoneze mișcările, să-și îmbunătățească motricitarea, plus că e o experiență în natură. Aerul de la munte îi face foarte bine, își îmbunătățește respirația”.

Pe pârtie a învăţat că niciun obstacol nu este de netrecut. Ai nevoie doar de tehnică și răbdare. O lecție pe care chiar și îndrumătorul lui Nicholas a învățat-o tot pe pârtie.

Ioan Bobit, îndrumător schi: ”Trebuie să fie, ca să zic așa, și un pic de chimie. Sunt lucruri pe care nu le înveți după tipar, trebuie să țină și de personalitatea oricărui om. Pentru mine, este o satisfacție, pentru că e un pic mai greu să iei un copil de la zero, cu o anumită problemă și să-l pui pe schiuri, la nivelul ăsta”.

Laurențiu Rogozan, psiholog: ”Panta pe care o făcea, era destul de anxios și nu voia să o facă, avea nevoie de susținere, atât fizică, cât și psihocă și morală. Și, odată ce a văzut că poate și își dă drumul, din ce în ce mai mult, cu atâta curaj, mai încrezător în el”

Nicholas poate acum să coboare singur din zona superioară a Masivului Postăvarul pe pârtiile de dificultate medie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lecție de viață pe pârtie pentru Nicholas, un adolescent care își construiește încrederea în sine pe schiuri