"Am face orice sacrificiu pentru ei". În plină criză, românii reduc cheltuielile cât pot, dar nu şi atunci când vine vorba de animalul de companie
Animalul de companie cu cheltuială se ţine. Şi, chiar dacă este criză şi tăiem din costuri de peste tot, românii nu fac rabat când vine vorba de prietenii blănoşi. Le iau mâncare la fel de scumpă şi au grijă să fie cu vaccinurile şi analizele la zi. Nici nu se poate astfel, spun iubitorii de animale, pentru care câinii sau pisicile au devenit parte din familie.
De Mihai Caloiu la 11.10.2022, 20:11Pentru Daria, Yoko şi Daisy, doi câini adorabili de rasă, sunt parte din familie. Aşa că nicio cheltuială nu e prea mult pentru bunăstarea lor. Patrupedele merg la salon în fiecare lună, iar stăpâna le plăteşte răsfăţul cu 360 de lei.
Daria: Ei pentru noi sunt foarte importanţi şi am face absolut orice pentru ei, orice sacrificiu!
Bobiţele sunt de cea mai înaltă calitate şi alternate cu piept de curcan fiert, gătit la comandă. Mesele celor doi căţei costă în jur de 600 lei pe lună. Deparazitările şi vaccinurile anuale sunt la zi! Alţi bani şi pentru distracţii: jucării şi accesorii în casă care să le facă viaţa mai uşoară.
Costurile întreţinerii unui animal de companie
- Statul a stabilit că 3.258 de lei sunt suficienți pentru "un trai decent". Ce poți să cumperi de fapt cu acești...
- FMI a îmbunătăţit la 4,8% estimările privind creşterea economiei României, în 2022. Preconizările...
- Studiu: 7 din 10 restaurante din România fac risipă alimentară. Fructele, legumele şi carnea, în topul celor mai...
Pachetul mediu lunar pentru o pisică sterilizată porneşte de la 300 de lei. În acest coş avem hrană umedă şi uscată pentru o lună de zile, o litieră cu aşternut, antiparazitar, recompense şi o lesă.
Asta dacă luăm în calcul cele mai ieftine produse. Doar că mulţi şi-au obişnuit animalele cu hrană de calitate şi nu fac rabat.
Anca Ivan, reprezentant PetShop: Oamenii în ziua de azi optează pentru hrana de cea mai bună calitate, pentru super premium, pentru ultra premium. În realitate, fac economie pe mai târziu. Este o hrană de prevenţie.
Altfel animalele se îmbolnăvesc şi plăteşti sume uriaşe la doctor.
Silvia Joiţa, medic veterinar: Acum medicamentele de uz veterinar au ajuns la nişte preţuri, unele chiar exorbitante
Adrian Asoltanie, consultant financiar: Cele mai emoţionale sunt copiii, animalele de companie şi maşina personală, la români. Eu am întâlnit, de exemplu, oameni care muncesc două luni de zile, trei luni de zile, doar pentru mâncarea căţelului sau doar pentru o factură medicală, o operaţie.
Toate vaccinurile, deparazitările şi intervenţiile anuale obligatorii pentru prietenii blănoşi pot ajunge la sume cuprinse între 500 şi 1200 lei. Aproape jumătate din gospodăriile din România au un câine, o pisică sau ambele animale, fiind cea mai mare pondere din Europa.