REVOLTĂTOR! Angajaţii de la Serviciul de Paşapoarte Bucureşti AU UITAT să deschidă uşa clădirii! Imaginile UMILINŢEI!
S-au prezentat în ziua liberă la locul de muncă, dar au uitat pentru ce au venit. E situaţia halucinantă de la Serviciul de Paşapoarte Bucureşti. Angajaţii au deschis ghişeele, dar nu s-au mirat că nu vine nimeni să stea la coadă.
De Redactia Observator la 14.08.2017, 20:44S-au prezentat în ziua liberă la locul de muncă, dar au uitat pentru ce au venit. E situaţia halucinantă de la Serviciul de Paşapoarte Bucureşti. Angajaţii au deschis ghişeele, dar nu s-au mirat că nu vine nimeni să stea la coadă.
Au avut nevoie de minute bune până să realizeze că au uitat să deschidă uşa clădirii, unde aşteptau zeci de persoane. În ciuda gafei de proporţii, şefii instituţiei nu sunt siguri că trebuie să prezinte scuze. Vestea bună e că durata de valabilitate a paşaportului ar putea creşte de la 5 la 10 ani.
Sunt imaginile umilinţei.
"Umilire. Umilire totală din partea tuturor. Când ajungi la ghişeu, practic eşti terminat. Nu mai ştii cum să te milogeşti, să te umileşti ca să pui mâna pe paşaport", se plânge Mihaela, o femeie care trăieşte de 15 în Italia.
Mihaela şi alţi zeci de români s-au trezit o dată cu răsăritul. La ora 5 s-au pus la coadă. La ora 7 sperau că se vor deschide ghişeele. Au greşit. Nici măcar la 8 şi jumătate nu au intrat în clădire pe motiv că... cineva a uitat să deschidă uşa. Poate că nu au auzit ordinul ministrului de Interne.
"S-a prelungit programul de lucru pentru toţi angajaţii. E un lucru ce are impact întrucât toţi angajaţii au dreptul la concendii şi să plece cu familiile. Nu au mai plecat în concedii", a fost anunţul ministrului de Interne, Carmen Dan.
La 9 fix, angajaţii statului şi-au adus aminte că trebuie să şi deschidă.
Pe aici nu se trece, proba de 100 de metri sărit garduri sau scaune ori modul festiv în care această clădire a fost reamenajată pentru vacanţă. Cert e că aceste scaune au un singur rol: să îi ţină departe pe români de ghişeele celor de la trezorerie.
Adică nu se pot plăti taxele necesare pentru obţinerea paşaportului. Şefii Paşapoartelor jură că nu ştiau că lipseşte de la serviciu şi angajatul care are un singur rol: să deschidă rampa esenţială pentru persoanele cu handicap. Noroc cu jandarmii şi braţele lor puternice.
Autorităţile au mai uitat să spună ceva.
"Nu se ridică paşapoarte, doar se depun. Deci nu e program normal", reclamă un român aşezat la coadă.
Un detaliu care duce la pierderea unor bilete de avion.
"Ştiam că funcţionează. De aia am şi venit. Noi miercuri plecăm în Belgia. Şi avem şi biletul de avion", se plânge un altul.
"Suntem în Românica. Ăsta e sistemul", concluzionează, scurt, Victor, în vârstă de 35 de ani.
"Se impun scuze. Dar tocmai pentru a veni întâmpinarea cetăţeanului am venit şi astăzi la lucru", spune Claudia Catela, director general al Direcţiei Generale de Paşapoarte.
Poate era pe drumul dintre 2 sedii. Pentru că la sediul unde are biroul noi nu am găsit-o.
Acum, Ministerul de Interne are de gând să modifice legea, iar durata de valabilitate a paşapoartelor să crească de la 5 la 10 ani. Momentan e o dorinţă.