Dresorii ne învaţă că animalele pot fi plimbate şi în casă
Ce facem cu câinele în această perioadă de izolare? Este o întrebare la care caută răspunsuri toţi cei care au un animal de companie. Sigur, putem ieşi cu el în jurul blocului, dar pentru unii patrupezi o plimbare scurtă nu este suficientă.
De Redactia Observator la 05.04.2020, 15:22Ce facem cu câinele în această perioadă de izolare? Este o întrebare la care caută răspunsuri toţi cei care au un animal de companie. Sigur, putem ieşi cu el în jurul blocului, dar pentru unii patrupezi o plimbare scurtă nu este suficientă.
Timpul petrecut în izolare nu este uşor nici pentru animalele de companie. Şi patrupezii trebuie să se supună noilor măsuri.
Plimbarea animalelor de companie este permisă în aceste zile doar în jurul locuinţei. Tocmai de aceea este foarte important să găsim alte căi să îi ajutăm să îşi consume energia.
Mai ales pentru cei plini de viaţă, cum ar fi câinii din rasele sportive. Putem profita însă de timpul liber pentru a-i învăţa trucuri şi jocuri noi.
Leonard Sârbu, instructor canin: As recomanda aportul pentru cei care fac intr-o gradinita, ceva, langa bloc sau chestii de genul asta. Este ideal acum. Cateii invata toata viata. Nu avem o varsta la care invata. Tine de noi insa, de rabdarea noastra.
Orice joc poate fi distractiv, spun instructorii canini. Între patru pereţi, ce-i drept, e mai dificil. Sunt tehnici interzise. asta dacă nu vreţi să vă treziţi cu casa răvăşită. Este recomandat, mai degrabă, fitness-ul. Da, aţi auzit bine!
Leonard Sârbu, instructor canin: Singurul mod de a-i consuma energia unui câine în apartament este banda. Din păcate, nu avem cum altfel. Punem căţelul pe bandă şi s-a rezolvat toată problema noastră, dar, din păcate, nu toată lumea îşi permite.
O atenţie deosebită, în această perioadă, trebuie să acordaţi igienei câinilor. Specialiştii vă sfătuiesc să cântăriţi bine înainte să optaţi pentru un dezinfectant. Unele substanţe pot fi toxice.
Aurelian Ştefan, medic veterinar: Trebuie să ne spălăm căţeii când îi aducem acasă. Deci spălat cu apă şi săpun este suficient şi clătit cu apă curată este arhisuficient. Pe de altă parte, să nu folosim substanţe dezinfectantze de tip alcool, clor şi mai ştiu eu, alte substanţe extrem de toxice pentru că riscăm să ne îmbolnăvim căţeii.
Un alt efect al izolării ar putea apărea mai târziu. Obişnuiţi să-şi aibă stăpânii acasă, câinii ar putea intra în depresie odată ce aceştia se întorc la muncă.
Aşa că, pregătiţi-l din timp! Cu o săptămână înainte să vă reluaţi activitatea, începeţi să lăsaţi căţelul, din ce în ce, mai mult singur în cameră.