Oază de relaxare la Băile Figa. Stațiunea este tot mai căutată de turiştii români, dar şi de străini
Aflată departe de agitaţia urbană, staţiunea Băile Figa este tot mai căutată de turiştii români, dar şi de străini. Construită pe locul în care în urmă cu câţiva ani era doar o baltă cu nămol, staţiunea a devenit o atracţie turistică de top.
De Redactia Observator la 26.07.2019, 17:23Aflată departe de agitaţia urbană, staţiunea Băile Figa este tot mai căutată de turiştii români, dar şi de străini. Construită pe locul în care în urmă cu câţiva ani era doar o baltă cu nămol, staţiunea a devenit o atracţie turistică de top.
La 40 de kilometri de Bistriţa-Năsăud, ascunsă printre dealuri şi păduri, se află staţiunea Băile Figa. În mijlocul naturii, într-un peisaj sălbatic care îţi taie răsuflarea, staţiunea este o oază de relaxare şi vindecare.
Turiştii vin aici şi se tratează pentru diverse afecţiuni cu ajutorul nămolului şi apei sărate, care se găsesc în zonă.
Turist din Husi: Pentru băi de nămol de sare. Este buna pentru durereile rumatsimale şi absolut tot. Venim pentru locurile care sunt aici, sunt frumoase.
Aurel Oprea kineteoterapeut: Are proprietăţi curative, mai ales în bolile reumatismale, la fel se pretează şi în leziunile postraumatice: entorse, luxatii.
Pe lângă băile de nămol în bazinele amenajate rustic, turiştii se pot relaxa pe plaje cu nisip auriu şi pot face baie direct în lacul Cerbul, cu apă sărată.
Toboganele uriaşe cu jet de apă sunt atracţia principală pentru copii.
O noapte de cazare la cabanele care înconjoară complexul este 400 de lei. Ai însă tot confortul un dormitor, living, baie, bucătărie, chiar şi un foişor. 200.000 de mii de turişti au venit anul trecut în staţiune. Autorităţile locale se aşteaptă ca în acest an numărul turiştilor să crească.