Balmoşul, sarmalele şi pomana porcului au succes şi în rândul străinilor (Video)
Balmoşul, sarmalele şi pomana porcului au succes şi în rândul străinilor, chiar dacă nu suntem în perioada Crăciunului. Şi pentru că aceştia vor să facă mâncărurile tradiţionale româneşti în propriile bucătării, apeleaza la producătorii români care oferă lecţii de gătit.
De Redactia Observator la 12.05.2019, 12:59Balmoşul, sarmalele şi pomana porcului au succes şi în rândul străinilor, chiar dacă nu suntem în perioada Crăciunului. Şi pentru că aceştia vor să facă mâncărurile tradiţionale româneşti în propriile bucătării, apeleaza la producătorii români care oferă lecţii de gătit. Care sunt secretele îmbietoare ale celor care s-au adunat la un târg de profil din Capitală?
doamna Iulia. Şi-a descoperit pasiunea pentru bucataria traditionala la 16 ani, iar preparatele ei au ajuns pana la Strasbourg unde a castigat locul I la un concurs gastronomic.
Iulia Corău, producător: Am avut straini care au venit sa invete sa faca placinte, balmos, sarmale. Am avut saptamana trecuta o norvegianca, care era foarte, foarte incantata de balmos, cum se face.
Cel mai indragit preparat a fost balmoşul, aşa că, am vrut să aflam cum se prepara, iar dupa multe încercări, deliciosul produs a fost gata.
Cei care isi doresc sa invete sa gateasca pot merge la o lectie în direct la Targul desfăşurat la Agronomie. Tot aici există şi oferte pentru cei mai comozi care pot cumpăra gata făcute produse apetisante: sarmalele cu mamaliga costa 5 lei. Iar o portie de fasole la ceaun cu carnati ori pomana porcului cu mamaliga nu depasesc pretul de 10 lei.