Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa
Nu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o firmă de catering. Salvarea vine de la bucătarul personal.
De Redactia Observator la 09.03.2020, 17:56- Bucătarul personal vă va găti în funcţie de preferinţe.
- Angajarea unui astfel de specialist nu va fi deloc ieftină.
Nu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o firmă de catering. Salvarea vine de la bucătarul personal.
Poate fi angajat pentru câteva ore, timp în care vă va pregăti tot ce vă doriţi. Bucătarul personal vă va găti în funcţie de preferinţele şi nevoile alimentare pe care le aveţi. Însă angajarea unui astfel de specialist nu va fi deloc ieftină.
Nevoia unui meniu personalizat şi lipsa timpului liber sunt două dintre motivele invocate de cei care îşi angajează, pentru o seară, un bucătar personal.
Când imaginaţia şi pasiunea merg mână în mână, iau naştere adevărate opere de artă. Cu doar câteva ingrediente, un bucătar personal poate găti un adevărat deliciu culinar. Iar prima lui datorie este să înţeleagă şi să descopere preferinţele gastronomice ale gazdei lui.
Brînduşa Bîrsan, bucătar personal: Cel mai important este meal planning-ul, în funcţie de zile, de necesităţile familiei în unele cazuri e nevoie chiar şi de achiziţionarea de ingrediente, sunt unii clienţi care îşi doresc să mănânce mâncare făcute doar cu ingrediente BIO, spre exemplu, pe lângă asta, mai e nevoie şi de zona de curăţenie, în cele mai multe cazuri, bucătarul este cel care are grijă să lase bucătăria curată la final.
Dar bucătarul personal poate să vină şi de mai multe ori săptămânal, ca să asigure preparatele pentru un număr stabilit de zile
Brînduşa Bîrsan, bucătar personal: Sunt situaţii în care un personal chef merge doar la sf sapt şi intr o zi, de dimineaţă până după amiaza petrece şase ore, pregăteşte mai multe feluri de mâncare, astfel încât să asigure toată săptămâna şi sunt unele ore pe care le petrece în consultanmţă cu familia sau clientul care are nevoie de aceste servicii, astfel încât să decidă meniul, deci nu putem vorbi de un program fix. Un personal chef trebuie să ştie să găteasca orice are nevoie clientul să mănânce, trebuie să ştie să facă mai ales preparate pentru restricţii alimentare, trebuie să ştie să depoziteze alimentele, care pot sta mai bine la congelator, la frigider sau la temperatura camerei.
Şi pentru că un bucatar personal trebuie să gătească, de cele mai multe ori, contra cronometru, are în potrofoliu reţete dintre cele mai rapide.
Şi costurile diferă în funcţie de complexitatea preparatului, ingredientele necesare şi timpul petrecut în bucătărie
Brînduşa Bîrsan, bucătar personal: Într-adevăr, costă mai mult decât dacă am lua alimentele şi am găti pentru noi, însă nu avem un cost specific. E un preţ diferit dacă gătim pentru 10 persoane, într-o singură seară şi e un preţ diferit dacă gătim pentru un cuplu, pentru o lună întreagă.
Client: Putem să îl vedem ce face şi o cum ne prepară mâncarea şi ăsta e din nou un avantaj pe care nu îl avem în restaurant.
Prețurile variază nu doar în funcție de numărul invitaților, ci și în funcție de numărul preparatelor servite.