Antena LIVE

Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa

Nu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o firmă de catering. Salvarea vine de la bucătarul personal.

De la 09.03.2020, 17:56

Nu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o firmă de catering. Salvarea vine de la bucătarul personal.

Poate fi angajat pentru câteva ore, timp în care vă va pregăti tot ce vă doriţi. Bucătarul personal vă va găti în funcţie de preferinţele şi nevoile alimentare pe care le aveţi. Însă angajarea unui astfel de specialist nu va fi deloc ieftină.

Nevoia unui meniu personalizat şi lipsa timpului liber sunt două dintre motivele invocate de cei care îşi angajează, pentru o seară, un bucătar personal.

Când imaginaţia şi pasiunea merg mână în mână, iau naştere adevărate opere de artă. Cu doar câteva ingrediente, un bucătar personal poate găti un adevărat deliciu culinar. Iar prima lui datorie este să înţeleagă şi să descopere preferinţele gastronomice ale gazdei lui.

Brînduşa Bîrsan, bucătar personal: Cel mai important este meal planning-ul, în funcţie de zile, de necesităţile familiei în unele cazuri e nevoie chiar şi de achiziţionarea de ingrediente, sunt unii clienţi care îşi doresc să mănânce mâncare făcute doar cu ingrediente BIO, spre exemplu, pe lângă asta, mai e nevoie şi de zona de curăţenie, în cele mai multe cazuri, bucătarul este cel care are grijă să lase bucătăria curată la final.

Dar bucătarul personal poate să vină şi de mai multe ori săptămânal, ca să asigure preparatele pentru un număr stabilit de zile

Brînduşa Bîrsan, bucătar personal: Sunt situaţii în care un personal chef merge doar la sf sapt şi intr o zi, de dimineaţă până după amiaza petrece şase ore, pregăteşte mai multe feluri de mâncare, astfel încât să asigure toată săptămâna şi sunt unele ore pe care le petrece în consultanmţă cu familia sau clientul care are nevoie de aceste servicii, astfel încât să decidă meniul, deci nu putem vorbi de un program fix. Un personal chef trebuie să ştie să găteasca orice are nevoie clientul să mănânce, trebuie să ştie să facă mai ales preparate pentru restricţii alimentare, trebuie să ştie să depoziteze alimentele, care pot sta mai bine la congelator, la frigider sau la temperatura camerei.

Şi pentru că un bucatar personal trebuie să gătească, de cele mai multe ori, contra cronometru, are în potrofoliu reţete dintre cele mai rapide.

Şi costurile diferă în funcţie de complexitatea preparatului, ingredientele necesare şi timpul petrecut în bucătărie

Brînduşa Bîrsan, bucătar personal: Într-adevăr, costă mai mult decât dacă am lua alimentele şi am găti pentru noi, însă nu avem un cost specific. E un preţ diferit dacă gătim pentru 10 persoane, într-o singură seară şi e un preţ diferit dacă gătim pentru un cuplu, pentru o lună întreagă.

Client: Putem să îl vedem ce face şi o cum ne prepară mâncarea şi ăsta e din nou un avantaj pe care nu îl avem în restaurant.

Prețurile variază nu doar în funcție de numărul invitaților, ci și în funcție de numărul preparatelor servite.

Ți-a plăcut acest articol?

bucatar catering mancare observator16 reteta social
Întrebarea zilei
Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne...
CaTine
Publicat 03.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și...
Medicool
Publicat 03.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024