Antena LIVE

Coșul tradițional, cadou de sărbători pentru angajați

Produsele româneşti nu au concurenţă de Sărbători. Tot mai multe firme le dăruiesc angajaţilor coşuri de Crăciun cu de toate: cozonac, zacuscă, icre, tobă şi ţuică. Bucatele tradiţionale ajung şi pe mesele românilor din străinătate care trăiesc cu dorul de casă.

De la 29.11.2019, 21:41

Produsele româneşti nu au concurenţă de Sărbători. Tot mai multe firme le dăruiesc angajaţilor coşuri de Crăciun cu de toate: cozonac, zacuscă, icre, tobă şi ţuică. Bucatele tradiţionale ajung şi pe mesele românilor din străinătate care trăiesc cu dorul de casă. Fermierii spun că abia fac faţă comenzilor şi asta deşi preţurile sunt considerabil mai mari decât în magazin. 

Românii au început deja să pregătească cadourile de sărbători. Siguri că nu dau greş, mulţi mizează pe produsele tradiţionale româneşti.

Pentru fermierii care au atestate pentru produse tradiţionale este cea mai aglomerată perioadă din an. Au o listă lungă de comenzi. În special din partea companiilor care caută daruri speciale pentru angajaţi.  

Vasile Lupu, administrator păstravărie: Le facem nişte coşuleţe frumoase aşa, în cobza de brad băgăm de exemplu păstrăvul afumat şi comenzile sunt destul de consistente. O companie care comandă 300 de pachete odată nu e un client de neluat în seamă

Gabriela Mateiuc, proprietar patiserie: Avem câteva firme din Botoşani care comandă mereu. Cred că sunt în jur de cinci companii care au comandat cozonac domnesc pentru salariaţi 

Tăria şi mezelurile tradiţionale iau drumul altor ţări. Ajung pe mesele românilor plecaţi la muncă în străinătate. 

Cristina Smădu, proprietar carmangerie: Pentru cadouri în jur de zece comenzi au fost deocamdată pentru a le trimite în afara ţării. Tot românul vrea să deguste o tobă, un lebăr, un caltaboş, un cârnat 

Cătălin Şoarece, proprietar distilărie: Se gândesc în special la origine, din ţara de unde vin, unde au crescut, îşi aduc aminte de bunici, de satul natal, de satul românesc în special  

Gusturile autentice au însă un preţ. Un cozonac atestat tradiţional costă 45 de lei kilogramul, pe când cel din supermarket, fabricat industrial, nu depăşeşte 30 de lei pe kilogram. Şi toba este cu 10 lei pe kilogram mai ieftină în magazinele mari

Cristina Smădu, proprietar carmangerie: Orice om e dispus să scoată mai mulţi bani din buzunar să consume un produs tradiţional

Pentru ca un produs să fie atestat traditional trebuie ca materia primă sa fie 100% din România şi să nu conţină niciun fel de chimicale, coloranţi sau aditivi. În plus, cantitatea pe care o poate fabrica un producător tradiţional este limitată la câteva sute de kilograme pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

angajati cadou cozonac craciun sarbatori
Întrebarea zilei
Cum vă petreceţi Floriile?

La grătar

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum...
Fanatik.ro
Publicat 27.04.2024
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în...
Fanatik.ro
Publicat 26.04.2024
Joburile care nu solicită gândirea cresc riscul de afectare cognitivă și...
spotmedia.ro
Publicat 22.04.2024
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România. VREMEA se schimbă...
Gandul
Publicat 24.04.2024
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii...
Adevărul
Publicat 26.04.2024
A mancat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit...
A1
Publicat 26.04.2024
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de...
CaTine
Publicat 26.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
Șocul lui Ioan Andone, după ce s-a mutat în Spania: „Am 4 dormitoare. Știți...
GSP
Publicat 25.04.2024
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e...
Click.ro
Publicat 26.04.2024
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Useit
Publicat 27.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală...
Redacţia.ro
Publicat 24.04.2024
Primarul care candidează împotriva soției pentru un nou mandat: „N-am crezut...
libertatea.ro
Publicat 26.04.2024
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați...
ZU
Publicat 26.04.2024
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru...
Hello taste
Publicat 26.04.2024
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect
Deparinti
Publicat 26.04.2024
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici....
ziare.com
Publicat 25.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină
Medicool
Publicat 26.04.2024
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă...
orangesport.ro
Publicat 13.04.2024