Căldura din luna octombrie face ca viperele să fie tot mai întâlnite pe cărările de munte!
Căldura din luna octombrie face ca viperele să fie tot mai întâlnite pe cărările de munte!
De Redactia Observator la 17.10.2017, 17:40- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Căldura din luna octombrie face ca viperele să fie tot mai întâlnite pe cărările de munte! În judeţul Arad, pe drumul spre Cetatea Şiria, nu puţini sunt cei care se întâlnesc pe drum cu şerpii veninoşi. Specialiştii ne spun însă că viperele atacă doar dacă sunt provocate.
Cetatea Şiriei. Principalul punct de interes turistic al comunei, care încă atrage mulţi turişti. Numai că nu doar turiştii sunt atraşi de zonă, ci şi viperele. Din cauza căldurii, tot mai multe exemplare au ieşit din cuiburi.
"Urcând cu autoturismul la Cetatea Şiriei, unde urma să efectuăm zborul cu parapanta, am observat o viperă de circa 65 de cm, 70, care travsersa asfaltul." Nu s-a speriat, ba chiar a fost curios să vadă cu ochii lui reptila. "Am oprit, am admirat-o, i-am făcut nişte poze, am admirat-o pentru că ştiam că în zonă există vipere, dar până acum, sincer nu am avut ocazia să întâlnesc acest şarpe de care foarte mulţi se feresc în mod exagerat."
Exagerat sau nu, reptila stârneşte teama printre turiştii care obişnuiesc să vină prin zonă.
- Situaţie HALUCINANTĂ la Năsăud, unde oamenii îşi vând casele din cauza mirosului de la o fermă de animale din...
- Cel mai modern spital de stat din România va fi gata în 2019 şi va costa 68 de milioane de euro
- Un român din 50 este infectat cu virusul hepatitei C! Testări gratuite pentru depistarea bolii
Şi vor vedea în continuare, dacă vremea nu se va răci. Specialiştii spun că tocmai aceste schimbări climatice sunt de vină şi că tot ele pot determina animalele să se comporte ciudat. Însă, dacă nu e provocat, şarpele nu atacă.
Gabriel Herlo, biolog Lunca Mureşului: "Ea se fereşte din calea omului. Simţind vibraţiile, nu atacă niciodată, decât în momentul când este atacată ea. Este recomandat a nu urmări animalul, a nu-l stresa, a-l lăsa în pace, şi a umbla cu grijă în zonele acestea, în aceste perioade calde în care aceste vipere ies la încălzit."
În cazul în care însă aveţi ghinionul să fiţi muşcat, este necesar să vă prezentaţi de urgenţă la medic.