Antena Meniu Search
x

Situaţie HALUCINANTĂ la Năsăud, unde oamenii îşi vând casele din cauza mirosului de la o fermă de animale din vecinătate

Traiul într-un oraş presupune, printre altele, absenţa totală a orice înseamnă oi, cai sau vaci în apropierea casei tale!

Vezi și

Traiul într-un oraş presupune, printre altele, absenţa totală a orice înseamnă oi, cai sau vaci în apropierea casei tale! În Năsăud, asta se întâmplă doar în teorie. Pentru că, în practică, un cartier întreg din oraş suferă din cauză că, în preajmă, există o fermă. Una de-a dreptul insalubră şi de care oamenii nu vor scăpa prea curând.

"Ne sufocăm aici de mirosul ăsta, ne intoxicăm! Uitaţi aici! E gunoiul până aici! Aici sunt grajdurile, de la partea cu lemnul, până aici, la coteţul ăsta de porci." Aşa trăiesc de aproape cinci ani oamenii dintr-un cartier al oraşului Năsăud.

"Două saivane, iarăşi, unde se ţin animale. Noi nu mai putem nici să ne aerisim locuinţele, nici să stăm afară în propria curte." Ferma din oraş nu are canalizare, aşa că mizeria e împrăştiată peste tot. Toate eforturile oamenilor de a se înţelege cu vecinul fermier au eşuat. 

Fermierul recunoaşte că nu are canalizare. "Pe el nu îl interesează că noi ne intoxicăm aici. Care cum vine la noi zice ce-i aici la voi, grajd. Atâta miros împuţit!"

Unii localnici sunt atât de disperaţi, încât sunt gata să se mute în orice moment: "Am pus-o de vânzare, că nu pot suporta mirosul." 

Disperaţi, oamenii au chemat inspectorii de sănătate publică. "E voie să ţinem, vă putem arăta sesizarea, e voie să ţinem cinci vaci, doi cai, 15 oi şi cinci porci.", a fost reacţia proprietarilor fermei, imediat după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au intrat în curtea lor. "Ducem gunoiul! Facem tot ce putem! Până în primăvară. În primăvară ne mutăm de aici." Până atunci, inspectorii de sănătate publică i-au dat fermierului termen să-şi facă ordine în bătătură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Situaţie HALUCINANTĂ la Năsăud, unde oamenii îşi vând casele din cauza mirosului de la o fermă de animale din vecinătate