Antena Meniu Search
x

Un român din 50 este infectat cu virusul hepatitei C! Testări gratuite pentru depistarea bolii

Un român din 50 este infectat cu virusul hepatitei C, însă trei sferturi dintre bolnavi habar nu au că suferă de ceva foarte grav!

Vezi și

Un român din 50 este infectat cu virusul hepatitei C, însă trei sferturi dintre bolnavi habar nu au că suferă de ceva foarte grav! Şi asta pentru că, până acum, medicii nu recomandau acest test, pentru că nu era decontat de stat. De-acum, situaţia se va schimba radical. În sfârşit, statul a găsit banii necesari pentru lupta cu o boală care ameninţă milioane de oameni. 

Testul care costă în mod normal în jur de 50 de lei se face gratuit luni şi marţi, la Piaţa Unirii, dar şi la Piaţa Obor. Pacientii sunt verificaţi dacă au sau nu virusul hepatic în sange. Şi dacă aceasta se confirmă, sunt trimişi mai departe la spitalele de boli infecţioase. 

Virusul perfid al hepatitei C poate sta ascuns în organism şi zeci de ani. În România, însă, prea mulţi pacienţi află că sunt bolnavi abia când ajung în pragul cirozei. 

Medicii descoperă tot mai mulţi tineri au contractat virusul după ce şi-au făcut un tatuaj sau au mers la salonul de cosmetică. 

Şi ministrul Sănătăţii şi-a făcut testul. 

Vom avea la dispoziţie 25 de milioane de euro, din fonduri europene. Acum, singurii care primesc tratament din partea statului sunt bolnavii cronici. Alarmant este că, cei care îşi fac analizele periodice, nu sunt îndemnaţi să facă şi testul pentru hepatită. Nu este încă acoperit de Casa de Asigurări, deşi ar putea salva mii de vieţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un român din 50 este infectat cu virusul hepatitei C! Testări gratuite pentru depistarea bolii