Doi tineri din Braşov, prinşi de pandemie în Africa, petrec Paştele în Zimbabwe
Pandemia i-a prins pe doi tineri din Braşov într-o expediţie prin Africa. Pentru că nu mai au voie să se deplaseze, vor petrece Paştele în Zimbabwe. Ceea ce nu îi supără prea tare. Locul în care s-au izolat seamănă cu un colţ de rai.
De Redactia Observator la 18.04.2020, 15:45- Maria şi Vlad vor petrece Paştele în Africa.
- Le este aproape imposibil acum să mai plece.
Pandemia i-a prins pe doi tineri din Braşov într-o expediţie prin Africa. Pentru că nu mai au voie să se deplaseze, vor petrece Paştele în Zimbabwe. Ceea ce nu îi supără prea tare. Locul în care s-au izolat seamănă cu un colţ de rai.
Fără voia lor, Maria şi Vlad vor petrece Paştele în Africa. Instalarea pandemiei de coronavirus i-a prins în timp ce făceau volutariat în Zimbabwe. Le este aproape imposibil acum să mai plece. Însă, faţă de alte ţări, izolarea în căldurosul stat african pare, mai degrabă, un concediu.
Maria Iorga: Am plecat din Zimbawe, trebuia să ajungem în Malawi. Când am ajuns la granița cu Malawi ni s-a zis că s-au închis granițele pentru români și bulgari. Așa că ne-am întors în Zimbawe unde aveam prieteni și știam că avem un loc, avem unde să stăm până se calmează apele.
Acum încearcă se se bucure de fiecare clipă petrecută acolo.
Maria Iorga: Suntem norocoşi că avem curte aici şi avem şi nişte oameni mişto, ne mai jucăm prin curte. Nouă, fetele, ni s-a pus pata că o să ne facem trupul de vară şi stăm foarte mult pe partea de mişcare, yoga, citim, mai producem ceva conţinut pe pagina noastră de Facebook.
Cei doi ţin un şi un jurnal de carantină.
Maria Iorga: Noi ţinem un jurnal pe pagina noastră de Facebook, pe Snail Travel. Îi zice Snail Travel pentru că noi călătorim încet şi în jurnalul de carantină am ajuns la ziua 25.
Tinerii au făcut voluntariat în Tanzania, la o grădiniță, unde au predat yoga la o grădiniță. În Zambia au făcut voluntariat la o brutărie. Au vizitat unele dintre cele mai frumoase locuri din lume.
Să se întoarcă în ţară, acum, este greu, pentru că puţinele zboruri spre Europa care nu s-au anulat costă enorm.
Maria Iorga: Ce vrem să spunem prin faptul că sunt foarte scumpe zborurile e că un zbor care în mod normal ar fi fost undeva între 300 şi 500 de euro acum a ajuns şi la 1.800 de euro.
Vlad Zaharescu: Tot ce putem face e să aşteptăm să se calmeze lucrurile, să se deschidă graniţele.
Oricât de bine s-ar simţi, dorul de casă nu le dă pace. Acum, tinerii aşteaptă momentul oportun pentru a reveni în ţară, la prieteni şi la familie.