Carne de struț, pe masa de Paște
Deşi carnea de miel este vedeta mesei de Paşte, tot mai mulţi sunt cei care o înlocuiesc cu cea de struţ. Au şi motive pentru care fac asta: conţine mai puţin colesterol, este mai gustoasă şi se găteşte şi mai repede.
De Redactia Observator la 13.04.2020, 17:11- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Cât costă un kilogram.
- Cum paote fi întreţinut.
Deşi carnea de miel este vedeta mesei de Paşte, tot mai mulţi sunt cei care o înlocuiesc cu cea de struţ. Au şi motive pentru care fac asta: conţine mai puţin colesterol, este mai gustoasă şi se găteşte şi mai repede.
Beneficiile însă costă. În această perioadă, un kilogram de carne de struţ este cel puţin dublu faţă de unul de miel.
Ciprian Pop, crescător struţi: Văd că deja a prins viaţă ceva ce eu gândeam că va fi frumos. Orice animal care este sălbatic e un pic mai greu cu el, dar noi am încercat să le creăm condiţii cât mai bune, să aibă spaţiu cât mai mare, ceea ce le place şi lor, să aibă teritoriu, să aibă ce mâncare, nu doar din ceea ce îi dai, furaj.
În doar un an, păsările pot ajunge şi la 100 de kilograme. În perioada Paştelui cererea pentru carnea de struţ creşte tot mai mult, an de an. Deja la această fermă opt exemplare au fost sacrificare pentru comercializare. Iar modul de cumpărare este la îndemâna oricui.
Specialiştii spun că acest tip de carne nu conţine colesterol. Este, în schimb, bogată în proteine şi are chiar mai puţine calorii decât cea de pui. În ceea ce priveşte gustul, se apropie de carnea de vânat.
Iulia Trif, nutriţionist: Reprezintă o delicatesă foarte puţin consumată. Conţine mai puţină cantitate de sodiu, ceeea ce e benefică pentru persoanele cu hipertensiune arterială, pentru persoanele diabetice şi o cantitate crescută de acizi graşi omega trei şi omega 6, care tocmai ne ajută pentru sănătatea inimii.
Un kilogram de muşchi de carne de struţ costă 50 de lei. Carnea cu os se vinde cu 40 de lei.