Catolicii sărbătoresc Paștele. Imagini de la slujba de Înviere
Milioane de romano-catolici din întreaga lume sărbătoresc Paştele. Sâmbătă seara, credincioşii au mers la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, unde s-a ţinut slujba de Înviere. Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu a binecuvântat Lumânarea Pascală, de la care oamenii au luat apoi lumină.
De Redactia Observator la 21.04.2019, 11:05Milioane de romano-catolici din întreaga lume sărbătoresc Paştele. Sâmbătă seara, mii de credincioşi au mers la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, unde s-a ţinut slujba de Înviere. Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu a binecuvântat Lumânarea Pascală, de la care oamenii au luat apoi lumină, pe care au dus-o acasă. Şi în biserica de la Şumuleu Ciuc, pe care o va vizita şi Papa Francisc, a fost aprinsă Lumina Sfântă. Hristos a Înviat şi-au spus toţi credincioşii catolici din ţară. Astăzi, cu toţii vor lua masa în familie. Le urăm şi noi Sărbători Fericite.
Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit: Celebrăm o bucurie veche, de 2000 de ani, o bucurie care, pe neaşteptat, a izbucnit în faţa unui mormânt gol. Şi noi, împreună cu apostolii, credem că Iisus a Înviat
Paştele Catolic, noaptea care dă sens vieţii
Credincioşii romano-catolici au umplut Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti. Slujba Învierii a început afară, cu binecuvântarea focului şi aprinderea Lumânării Pascale.
Înainte de Sfânta Liturghie, arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu a binecuvântat focul, iar toţi credincioşii stau acum la rând ca să ia lumină.
Apoi, în biserică, s-a citit Evanghelia Învierii lui Isus, iar credincioşii au fost binecuvântaţi cu apă sfinţită.
Francisc Doboş, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Romano-Catolică: Noapte Învierii este cea mai importantă pentru că este cea care dă sens vieţii, dă sens prezentului, trecutului şi chiar viitorului pentru că ne introduce în veşnicie
După ce s-au împărtăşit, oamenii au plecat acasă cu lumină şi cu gânduri bune.
Iohannis, de Paştele Catolic la Sibiu
Plină de oameni a fost şi Biserica Franciscană din Şumuleu Ciuc, unde Papa Francisc va ajunge pe 1 iunie.
La Sibiu, la slujbă a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa. Şeful statului le-a urat oamenilor sărbători fericite.
Şi timişorenii romano-catolici au înconjurat, cu lumânările aprinse, biserica.
Unul dintre ei a ţinut să precizeze că "îmi place foarte mult că oamenii îşi dau silinţa să vină la slujbă, că Dumnezeu există şi că noi credem în el".
La Târgu Mureş, credincioşii au pornit, după slujbă, într-o procesiune în jurul pieţii centrale din oraş.