Cele mai bune rețete de scoici, pe litoral
Pe litoral în schimb, cei mai buni bucătari au muncit din greu weekendul acesta. Au gătit 20 de tone de scoici în trei zile, toţi cu gândul la un trofeu pe măsura efortului. O scoică de bronz de 17 kilograme
De Redactia Observator la 23.05.2016, 08:55Pe litoral în schimb, cei mai buni bucătari au muncit din greu weekendul acesta. Au gătit 20 de tone de scoici în trei zile, toţi cu gândul la un trofeu pe măsura efortului. O scoică de bronz de 17 kilograme
Amestecate cu vin sau cu roşii, concurenţii au încercat să gătească cele mai bune preparate din scoici. Spre deliciul degustătorilor.
Dar cea mai grea misiune a fost a juriului. El trebuie să decidă care dintre cei peste 20 de concurenţi merită să câştige marele trofeu: o scoică din bronz, grea de 17 kilograme. Chef Scărlătescu a servit juriul.
În timp ce scoicile s-au pregătit la foc automat, gradele din termometre i-a îmbiat pe cei veniţi la Mamaia pe plajă, la soare! Doar curajoşii au intrat în apă.
În cele trei zile de festival s-au mâncat aproape 20 de tone de scoici.