Cetatea Braşovului, sursă ilegală de venit pentru cei angajaţi să o păzească
Cetatea Braşovului, monument istoric important, a ajuns o sursă ilegală de venit pentru cei angajaţi să o păzească. Deşi este interzis, aceştia permit turiştilor să viziteze fortificaţia, contra unor sume modice. Pe lângă lăcomie, agenţii dau dovadă şi de inconştienţă.
De Redactia Observator la 21.08.2019, 10:51Cetatea Braşovului, monument istoric important, a ajuns o sursă ilegală de venit pentru cei angajaţi să o păzească. Deşi este interzis, aceştia permit turiştilor să viziteze fortificaţia, contra unor sume modice. Pe lângă lăcomie, agenţii dau dovadă şi de inconştienţă.
Cetatea este în stare avansată de degradare, iar pericolele pândesc la tot pasul. Urmăriţi un material realizat cu o cameră ascunsă.
Deşi sunt plătiţi tocmai ca să nu permită accesul nimănui în interior, pentru câteva zeci de lei, paznicii din Cetatea Braşovului deschid uşa larg celor curioşi să o viziteze.
Odată intraţi în cetate, turiştii pot să meargă oriunde şi să facă ce vor. Chiar dacă plimbarea este extrem de periculoasă, deoarece fortificaţia este într-o stare avansată de degradare.
Cetatea este închisă din 2015, după ce autorităţile au cerut în instanţă să preia monumentul, ca să-l reabiliteze.
Dosarul se află la instanţa supremă, şi, până când magistraţii nu vor da o sentinţă definitivă, nu va putea fi renovată. Şi nici vizitată de turişti.
Până să fie închisă complet, în Cetate exista un complex turistic cu specific medieval, cu restaurant şi magazine de suveniruri.