Cetatea de Scaun a Sucevei, o incursiune în atmosfera secolului 14. Cât costă biletul de intrare
În cadrul campaniei "Ţară, ţară, eşti frumoasă!" poposim pe plaiuri Bucovinene şi vizităm împreună Cetatea de Scaun a Sucevei. Poate părea că este vorba despre o cetate obişnuită, însă vă va surprinde. Acolo istoria locului vă este relatată de ghizi virtuali, iar videoproiecţiile şi sistemele interactive vă ajută să pătrundeţi în atmosfera de secol 14. Cu alte cuvinte descoperiţi trecutul, cu ajutorul tehnologiei viitorului.
De Angela Bertea la 14.07.2022, 16:26Construită în urmă cu 700 de ani, Cetatea de Scaun a Sucevei atrage an de an tot mai mulţi turişti, dornici să-i afle secretele. Ruinele sale păstrează încă vie amintirea anilor de glorie din perioada medievală. Acum însă, istoria ni se dezvăluie într-un mod inedit.
În majoritatea încăperilor din cetate, turiştii au la dispoziţie sisteme interactive, cu ajutorul cărora descoperă istoria cetăţii, prin joacă. Una dintre cele mai interesante camere este Sala Voievozilor.
Paula Moroșanu, ghid cetate: Vizitatorii pot afla informaţii despre genealogia muşatinilor. Pot afla care sunt copiii lui Ştefan cel Mare, cine au fost înaintaşii lui Ştefan cel Mare.
Cetetea din Suceava, un loc plin de surprize
- Locul ideal pentru a te ascunde de caniculă: Salina Cacica din Bucovina. E una dintre cele mai vechi din ţară şi...
- "Nu poți trăi asta nicăieri". Reacţia unui turist din Muntenegru după ce a vizitat cel mai spectaculos loc din...
- Şezătoarea, un obicei readus la viaţă de meşterii populari din Sighetu Marmaţiei
O surpriză pentru cei de toate vârstele este simulatorul de îmbrăcăminte din perioada medievală.
Angela Bertea, reporter Observator: Cei care doresc, pot să plece şi cu o amintire de aici de la Cetatea de Scaun a Sucevei, o fotografie pe care o fac aici şi o ridică de la ieşire.
Pe lângă videoproiecţii şi hărţi interactive, turiştii pot vizita sala armelor, sala tezaur şi pot admira obiecte specifice perioadei medievale. Iar dacă vor să afle secretele cetăţii, pot beneficia de un tur ghidat.
Paula Moroșanu, ghid cetate: Legendele spun că ar fi existat un tunel secret de la cetate până la curtea domnească, sau alt tunel mai mare de la Cetatea de Scaun a Sucevei până la Mănăstirea Zamca.
Cei care vor să viziteze cetatea trebuie să ştie că biletul de intrare costă 16 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, elevi şi studenţi. Pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.