Antena Meniu Search
x

Video "Nu poți trăi asta nicăieri". Reacţia unui turist din Muntenegru după ce a vizitat cel mai spectaculos loc din România

În judeţul Neamţ se află un loc aparte care cucereşte topul celor mai spectaculoase obiective din România - Cheile Bicazului. Un adevărat monument al naturii, lanţul de stânci calcaroase oferă un spectacol unic turiştilor care decid să străbată drumul şerpuit, croit de râul cu acelaşi nume. Călătorii pot admira peisajul care îţi taie răsuflarea, chiar din maşină, sau pot opri pe porţiunile unde drumul se lărgeşte. Iar la capătul traseului, o altă capodoperă a naturii îi aşteaptă pe curioşi: Lacul Roşu. 

de Angela Bertea

la 28.06.2022, 18:45

Vezi și

Opt kilometri de spectacol al naturii, aşa poate fi descris pe scurt drumul şerpuit ce străbate Masivul Hăşmaş. Peisajul impresionant îi atrage chiar şi pe străini.

Eu sunt din Texas. E superb aici. În locul în care locuiesc nu există munţi, sau canioane, nimic asemănător, aşa că acest loc este foarte special, spune o turistă.

Sunt din Muntenegru și sunt obișnuit să fiu înconjurat de munte, dar aici e la un alt nivel. Nu poți trăi asta nicăieri, deci este foarte plăcut, relaxant, curat și liniștitor, spune un turist. 

Turistă: Venim din Ungaria.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cum vi se pare peisajul?

Turistă: Foarte frumos, foarte frumos!

Cea mai îngustă zonă este denumită Gâtul Iadului şi are un veritabil aspect de canion. La stânga şi la dreapta şoselei, stâncile urcă semeţe până la 4 sute de metri înălţime, iar tabloul neobişnuit dă fiori vizitatorilor.

Am mai fost în munți, dar anume așa abrupți si râușorul acesta ce curge foarte frumos. Energetic e foarte bogată, mă încarc, mă simt foarte bine, spune un turist din Republica Moldova. 

Lacul Roşu, o altă atracţie pentru turiştii străini 

Odată parcursă, valea se deschide şi face loc unui alt obiectiv natural aparte: Lacul Roşu. Aici, turiştii se pot relaxa la terasa de lângă lac, dar pot opta şi pentru alte activităţi: plimbări cu bicicleta, căţărări la parcul de escaladă sau o tură pe lac.

Angela Bertea, reporter Observator: Cei care ajung aici se pot relaxa pe lac cu barca. O plimbare durează 30 de minute şi costă 20 de lei pentru adulți, iar copiii sub 4 ani au gratuitate. Cei peste 4 ani plătesc 16 lei.

Turist: Mi-era dor, că la mare cu bărcuțele mai greu, mai mult cu alea mecanice.(...) Mai mult de-aia am fugit, anunța călduri zilele astea. Noi la o vârstă la mare nu prea mai stăm.

Reporter: Şi ați căutat racoarea muntelui?

Turist: Răcoarea muntelui, da, și mai revenim.

Cheile Bicazului și Lacul Roșu fac parte din Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș şi sunt arii protejate de interes naţional. Cei care ajung în zonă mai pot include pe lista obiectivelor de vizitat şi Barajul Izvorul Muntelui, Peştera Ghiocelul sau Biserica Învierea Domnului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » "Nu poți trăi asta nicăieri". Reacţia unui turist din Muntenegru după ce a vizitat cel mai spectaculos loc din România