Clădire de opt milioane de lei cu scări care duc în tavan la Dumbrăviţa, în județul Timiș
Unii cred că Stairway to Heaven, celebra melodie a celor de la Led Zeppelin, poate fi ilustrată perfect de o construcţie din una dintre cele mai bogate comune din România. La Dumbrăviţa, scările de la noul cămin cultural, atent placate cu granit, se termina… în tavan. Totul avea sens în proiectul iniţial, dar vechea administraţie a decis să-l modifice.
De Iulia Pop la 23.02.2021, 22:45- Administrația trecută a modificat proiectul căminului cultural, dar a uitat să scoată și scările din schemă.
- Construcţia a început în 2018 şi ar trebui să fie gata în aprilie, când primarul va recepţiona clădirea cu scări în tavan.
Iulia Pop, redactor Observator: ”Eu pot să mai urc aici o treaptă, două maximum, la 1,60 înălţime”.
Mai sus, doar în pasul piticului. Cea mai nouă şi mai scumpă clădire din Dumbrăviţa a fost proiectată la cele mai înalte standarde.
Horia Bugarin, primar Dumbrăviţa: ”Ar fi trebuit să fie altfel acoperişul şi ar fi trebuit să fie o terasă circulară şi practic aceste scări stanga- dreapta să permită accesul pe acea terasă care practic ar fi permis o panormă a centrului”.
Proiectantul căminului spune că scările au rolul lor
Între timp, vechea administraţie a hotărât să strângă punga şi, astfel, să modifice proiectul. Ce a ieşit pare un episod din cascadorii râsului.
Iulia Pop, redactor Observator: ”Trepte placate perfect cu granit până la ultima şi o balustradă nou-nouţă care urmăreşte perfect linia planseului sunt parte dintr-o investiţie de 8 milioane de lei din comuna Dumbrăviţa. Proiectantul căminului din Dumbrăviţa spune că scările care ne duc aproape de acoperiş, la propriu, au rolul lor”.
Sebastian Vetrovetz - proiectant: ”Poate ulterior se va dori să se realizeze terasa respectivă circulabilă. Toate stratificaţiile există. Mai trebuie pus doar stratul de uzură şi balustradele pentru siguranţa în exploatare”.
Şi nu e singura aberaţie din clădire. Conform planului, sala principală a noului cămin cultural ar trebui să găzduiască, pe lângă evenimente private, piese de teatru şi spectacole. Dar proiectul nu a avut studiu acustic.
Iar oamenii din sat nici nu ştiu dacă e de râs sau de plâns.
Construcţia a început în 2018 şi ar trebui să fie gata în aprilie, când primarul va recepţiona o clădire cu 700 de locuri şi scări ce duc în tavan.