Concurs de gatit in centrul Iasului
Centrul Iasului a fost dominat de gusturi si mirosuri irezistibile. Un concurs de gatit a adunat zeci de bucatari cu experienta, atat din tara cat si din strainatate. Proba de foc a fost pregatirea unei supe, dupa retete cat mai creative, insa, cu ingrediente stabilite de juriu.
De Redactia Observator la 31.03.2013, 12:38Jonglarea cu tigaile a fost doar unul dintre elementele care au aratat indemanarea bucatarilor. Putini s-au ferit sa-si dezvaluie secretele. “Prepar mancarica de prune cu bacon si muschiulet de porc impanat: se freaca in tigaie prunele cu bacon, ceapa, musdei, sare piper, un pic de supa de varza sau vin”, a explicat unul dintre bucatari.
O proba a concursului i-a provocat pe participanti sa faca minuni cu produse obisnuite, care se gasesc in orice piata.
Testul cel mai important a fost pus la cale de juriu. Bucatarii au avut un numar limitat de ingrediente ca sa prepare o supa delicioasa. Fiecare echipa de bucatari a incercat sa creeze o zeama nemaiintalnita.
Spre deosebire de bucatari, spectatorii n-au avut aproape focul aragazului care sa-i mai incalzeasca. La final, insa, toata lumea a fost recompensata cu o invitatie inedita. “In interiorul hotelului, avem expozitia de arta culinara cu antreuri si respectiv deserturi”, a spus organizatorul Iulia Dragut.
Campionatul de gatit va continua si astazi, cand cel mai bun concurent va fi premiat.