Crăciun tradițional în Bucovina
Pe mesele din Bucovina stau, la această oră, preparate tradiţionale din carne de porc şi vânat. Crăciunul se petrece în case vechi, specifice zonei, care păstrează aerul sarbătorilor de altădată. În Ajun, pe uliţele satului, răsună colinde.
De Redactia Observator la 24.12.2016, 20:42Pe mesele din Bucovina stau, la această oră, preparate tradiţionale din carne de porc şi vânat. Crăciunul se petrece în case vechi, specifice zonei, care păstrează aerul sarbătorilor de altădată. În Ajun, pe uliţele satului, răsună colinde.
Oameni din toate colţurile ţării aleg Bucovina de Crăciun. Pentru autenticitatea locurilor şi a tradiţiilor. Dar şi pentru mesele bogate. Mămăligă din barabule care merge cu tochitura de la porcul in curte cu un borş de cârnaţi sfeclă roţie care e tradiţională la noi în bucovina
Doamna Doina ştie exact ce îşi doresc clienţii care îi calcă pragul şi de fiecare dată le face pe plac. Nu numai carnea de porc este vedeta anul acesta în Bucovina. Vânatul ocupă loc de cinste pe masa de ajun.
Cât gazda pregăteşte răsfăţul culinar, musafirii au şi ei misiunea lor.
Iar cei mai activi dintre turişti nu stau o clipă în casă. Profită de vremea frumoasă pentru o plimbare cu sania pe uliţele satului.<ILS CU SANIA 1,28, 1,48> sau pur si simplu se bucură de privelişte.
Cu siguranţă se va întoarce. Aşa cum fac an de an doi soţi, trecuţi de prima tinereţe care ştiu exact ce le bucură sufletele de Crăciun.
Într-o singură curte, zeci de case vechi şi-au găsit locul ca într-un muzeu. Sunt de fapt numai bune pentru turişti. Tot pe acolo, trec în această seară şi colindătorii.